Tablica codzienna
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Re: Tablica codzienna
Nie będąc pewna czy znajdę jutro czas na to, żeby włączyć komputer, już dziś z okazji nadchodzących uroczystość Wszystkich Świętych (1 Listopad) zostawiam swoją kartkę związaną z tymi obchodami.
Pamiętamy wszystkich, którzy na przestrzeni wspólnie spędzonych lat, towarzyszyli nam grając w symulator życia (The Sims).
Pamiętamy wszystkich, którzy na przestrzeni wspólnie spędzonych lat, towarzyszyli nam grając w symulator życia (The Sims).
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
To bardzo dobry pomysł, abyśmy zapalili symboliczny znicz pamięci dla tych wszystkich wspaniałych mlodych ludzi, czasami tylko młodych jedynie duchem, którzy bawili się z nami - lub obok nas w tę dziwną grę w Życie - a których pokonała Śmierć
- Szymona, Lulu, Jarkę, Scumumbo, Saszenkę, i wielu wielu innych...

Origin ID: Aschantka
- Alibali
- Pisarz
Moi drodzy, tak ju ż jest - Śmierć przeplata się z radością - obok Śmierci rodzi się nowe istnienie.
Nie będę miała od jutra dostępu do komputera przez najbliższe dni, więc....
Wraz z nadchodzącymi Świętami Narodzin Bożej Dzieciny życzę naszym wspaniałym forumowiczom i ich Rodzinom - wszystkiego, co najlepsze, a przede wszystkim zdrowia i pokoju!
A pod choinką wymarzonych prezentów, bo nic tak nie poprawia nastroju jak drobiazg darowany przez życzliwe serce.

Nie będę miała od jutra dostępu do komputera przez najbliższe dni, więc....
Wraz z nadchodzącymi Świętami Narodzin Bożej Dzieciny życzę naszym wspaniałym forumowiczom i ich Rodzinom - wszystkiego, co najlepsze, a przede wszystkim zdrowia i pokoju!
A pod choinką wymarzonych prezentów, bo nic tak nie poprawia nastroju jak drobiazg darowany przez życzliwe serce.
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159

"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Bezimienni, legendarni –
Drodzy Forumowicze
Życzę wszystkim zdrowych, otulonych miłością i ciepłem rodzinnym,
niosących spokój i odpoczynek,
radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
.

Życzę wszystkim zdrowych, otulonych miłością i ciepłem rodzinnym,
niosących spokój i odpoczynek,
radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
.
Życzenia dla wszystkich Forumowiczów

- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: Dels
Chętnie przespałbym święta bo nareszcie jest okazja do odpoczynku zupełnie leniwego ale to także fajna okazja do wysłania odrobiny dobrej energii więc wszystkiego Dobrego Wam
Zdrowia, radości i powodzonka wszelakiego no i naturalnie góry prezentów niezaleznie od tego czy brodaty Klaus przyjedzie do Was tramwajem czy też chudzina wskoczy otworem wentylacyjnym 

- Załączniki
-
- Alibali
- Pisarz
Święta święta i... po świętach! I minął kolejny rok naszej wspólnej zabawy! Niby nic nowego, ale te simowe dzeciaki w nas - są znów o rok starsze!
Nastał nam łaskawie Rok 2025! Wszystkiego dobrego na cały rok!!!!
Nastał nam łaskawie Rok 2025! Wszystkiego dobrego na cały rok!!!!
- Alibali
- Pisarz
Kochani, nie przegapcie jutrzejszej transmisji z wydarzenia zwanego Behind The Sims. Akurat nadchodzące wydarzenie jest dość specyficzne, bo z okazji zbliżającej się 25 rodznicy gry The Sims! Nie do wiary, ale bawimy się tymi sympatycznymi ludkami już ćwierć wieku!
EA zapowiada z tej okazji sporo niespodzianek! Dowiemy się też, co planują w najbliższym czasie, może też zdradzą więcej szczegółów o Projekcie Renee.
Początek transmisji jutro tj 14 stycznia 2025r o godz 17:50
EA zapowiada z tej okazji sporo niespodzianek! Dowiemy się też, co planują w najbliższym czasie, może też zdradzą więcej szczegółów o Projekcie Renee.
Początek transmisji jutro tj 14 stycznia 2025r o godz 17:50
Ostatnio zmieniony piątek 24 sty 2025, 19:16 przez Alibali, łącznie zmieniany 2 razy.
- Alibali
- Pisarz
Przypominam o trwającej wyprzedaży dodatków (akcesoriów, pakietów, kolekcji) The Sims4 z okazji 25 lecia istnienia serii. Można uzupełnić stan posiadania sporo zaoszczędziwszy.
https://www.ea.com/pl/games/the-sims/th ... thday-sale
https://www.ea.com/pl/games/the-sims/th ... thday-sale
- Percival159
- Naczelny
Dziś EA wydało The Sims 1 i The Sims 2 w nowej wersji, kompatybilnej z Windows 10 i 11.
The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna kosztuje 129,90 zł, The Sims: Kolekcja Tradycyjna - 89,90zł. Obie gry można zakupić również w pakiecie The Sims: 25-lecie Zestaw za 179,90 zł.
The Sims: Kolekcja Tradycyjna zawiera: grę The Sims wraz z dodatkami: The Sims: Światowe życie , The Sims: Balanga , The Sims: Randka , The Sims: Wakacje , The Sims: Zwierzaki , The Sims: Gwiazda oraz The Sims: Abrakadabra , a także The Sims 4 To były czasy Kolekcja.
The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna zawiera: The Sims 2 oraz rozszerzenia: Na studiach, The Sims 2: Nocne Życie, The Sims 2: Własny Biznes, The Sims 2: Zwierzaki, The Sims 2: Podróże, The Sims 2: Cztery pory roku, The Sims 2: Czas wolny, The Sims 2: Osiedlowe życie, The Sims 2: Holiday Party Pack, The Sims 2: Zestaw rodzinny – akcesoria, The Sims 2: Szyk i elegancja – akcesoria, The Sims 2: Happy Holiday Stuff, The Sims 2: Impreza – akcesoria, The Sims 2: Moda z H&M – akcesoria, The Sims 2: Młodzieżowy Styl, The Sims 2: Kuchnia i łazienka WYSTRÓJ WNĘTRZ, The Sims 2: Mansion & Garden Stuff, a także The Sims 4 Powrót grunge’u Kolekcja.
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... day-bundle
The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna kosztuje 129,90 zł, The Sims: Kolekcja Tradycyjna - 89,90zł. Obie gry można zakupić również w pakiecie The Sims: 25-lecie Zestaw za 179,90 zł.
The Sims: Kolekcja Tradycyjna zawiera: grę The Sims wraz z dodatkami: The Sims: Światowe życie , The Sims: Balanga , The Sims: Randka , The Sims: Wakacje , The Sims: Zwierzaki , The Sims: Gwiazda oraz The Sims: Abrakadabra , a także The Sims 4 To były czasy Kolekcja.
The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna zawiera: The Sims 2 oraz rozszerzenia: Na studiach, The Sims 2: Nocne Życie, The Sims 2: Własny Biznes, The Sims 2: Zwierzaki, The Sims 2: Podróże, The Sims 2: Cztery pory roku, The Sims 2: Czas wolny, The Sims 2: Osiedlowe życie, The Sims 2: Holiday Party Pack, The Sims 2: Zestaw rodzinny – akcesoria, The Sims 2: Szyk i elegancja – akcesoria, The Sims 2: Happy Holiday Stuff, The Sims 2: Impreza – akcesoria, The Sims 2: Moda z H&M – akcesoria, The Sims 2: Młodzieżowy Styl, The Sims 2: Kuchnia i łazienka WYSTRÓJ WNĘTRZ, The Sims 2: Mansion & Garden Stuff, a także The Sims 4 Powrót grunge’u Kolekcja.
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... day-bundle
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
Bezimienni, legendarni –
- Percival159
- Naczelny
Zauważyłam, że na oficjalnym forum EA (angielskojęzycznym) pojawiły się wątki i zapytania osób, które mają problemy z uruchomieniem i graniem w nowe odsłony starszych edycji Simów na PC Windows 10 i 11 (The Sims: Kolekcja Tradycyjna i The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna). Jeśli ktoś ma taki problem, to poniżej zamieszczam dwa przykładowe wątki z oficjalnego forum, gdzie wolontariusze EA oraz gracze dzielą się swoimi rozwiązaniami:
1. https://forums.ea.com/discussions/the-s ... g/11851156
2. https://forums.ea.com/discussions/the-s ... TE4NTA3MzA (Z tego co widzę, w tym wątku można również zgłosić swoje problemy. Jest tu też informacja, jak zgłosić swój problem bezpośrednio do EA.)
I jeszcze (poniżej) link ogólny do polskojęzycznego oficjalnego forum EA, ale póki co rzuciły mi się w oczy głównie zapytania i zgłoszenia problemów. Nie zauważyłam odpowiedzi jak sobie z nimi poradzić, ale nie wczytywałam się dokładnie we wszystkie wątki, więc mogłam coś pominąć.
https://forums.ea.com/category/the-sims-pl
Wątków o problemach z graniem w The Sims 1 i 2 jest tam (czyli na oficjalnych forach EA) więcej. Na angielskojęzycznym forum można poszperać w poszukiwaniu odpowiedzi na własne kłopoty z grą. Trudno mi powiedzieć, na ile okażą się one pomocne w przypadku konkretnych użytkowników, ale zawsze warto spróbować.
Muszę przyznać, że zastanawiam się nad kupnem jedynki i dwójki w komplecie, ewentualnie samej dwójki. Jednak - ze względu na doniesienia o awaryjności tych pakietów u niektórych graczy - raczej wstrzymam się z zakupem, mimo że są to gry, które chciałabym mieć. Zastanawia mnie, ilu użytkowników spotyka się z takimi problemami? Mam nadzieję, że procentowo nie jest ich zbyt wielu. I, że błędy zostaną naprawione...
1. https://forums.ea.com/discussions/the-s ... g/11851156
2. https://forums.ea.com/discussions/the-s ... TE4NTA3MzA (Z tego co widzę, w tym wątku można również zgłosić swoje problemy. Jest tu też informacja, jak zgłosić swój problem bezpośrednio do EA.)
I jeszcze (poniżej) link ogólny do polskojęzycznego oficjalnego forum EA, ale póki co rzuciły mi się w oczy głównie zapytania i zgłoszenia problemów. Nie zauważyłam odpowiedzi jak sobie z nimi poradzić, ale nie wczytywałam się dokładnie we wszystkie wątki, więc mogłam coś pominąć.
https://forums.ea.com/category/the-sims-pl
Wątków o problemach z graniem w The Sims 1 i 2 jest tam (czyli na oficjalnych forach EA) więcej. Na angielskojęzycznym forum można poszperać w poszukiwaniu odpowiedzi na własne kłopoty z grą. Trudno mi powiedzieć, na ile okażą się one pomocne w przypadku konkretnych użytkowników, ale zawsze warto spróbować.
Muszę przyznać, że zastanawiam się nad kupnem jedynki i dwójki w komplecie, ewentualnie samej dwójki. Jednak - ze względu na doniesienia o awaryjności tych pakietów u niektórych graczy - raczej wstrzymam się z zakupem, mimo że są to gry, które chciałabym mieć. Zastanawia mnie, ilu użytkowników spotyka się z takimi problemami? Mam nadzieję, że procentowo nie jest ich zbyt wielu. I, że błędy zostaną naprawione...
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
Bezimienni, legendarni –
- Alibali
- Pisarz
Kochani!
Z okazji tych wesołych, wiosennych świąt życzę Wam wszystkiego dobrego, radosnego i rozchichotanego! A w lany poniedziałek - mokrej pościeli
Bawcie się dobrze także na Simtopii!
Z okazji tych wesołych, wiosennych świąt życzę Wam wszystkiego dobrego, radosnego i rozchichotanego! A w lany poniedziałek - mokrej pościeli

Bawcie się dobrze także na Simtopii!
Twórca RYoung na swoim kanale na You Tube przy pomocy Al i swojej wyobraźni ożywia postaci z The Sims - z Dwójki, Trójki, ale przede wszystkim te z TS4. Jak Simowie wyglądaliby w prawdziwym życiu? Można porównać. Niektóre jego shorts zawierają nawet historie simowych bohaterów lub ewolucję - od niemowlaka do wieku starszego (albo nawet zgonu). Zainteresowanym podaję link. Warto obejrzeć te króciutkie filmiki (a przynajmniej niektóre z nich):
https://www.youtube.com/@RYoung_Y/shorts
https://www.youtube.com/@RYoung_Y/shorts
- Alibali
- Pisarz
Świetne to jest! Wkleję choć jedną "rolkę" - dla celów poglądowych 
Caleb Vatore od niemowlęcia do dorosłości
https://www.youtube.com/shorts/O9UBh5_w ... ture=share

Caleb Vatore od niemowlęcia do dorosłości
https://www.youtube.com/shorts/O9UBh5_w ... ture=share
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: Dels
..I ta spoważniona Abba
Ja wiem, że narzekanie tez ma swoje granice i może być nudne no ale... "musiałem" tp wkleić
A wkażdym razie tu mogę bo na oficjalnym forum pewnie od razu skasowaliby takiego posta
Podejrzewam, że ta dziewczyna na bank nie zarabia nic na promo produktów EA ;P

Ja wiem, że narzekanie tez ma swoje granice i może być nudne no ale... "musiałem" tp wkleić

- Alibali
- Pisarz
To w sumie bardzo smutne... EA sama się pogrzebie... Żal mi tylko tego naszego zaangażowania. Co mamy teraz zrobić? Patrzeć bezczynnie, jak twórcy gry ją rozwalają systematycznie?
Nie jesteśmy młodzikami, mamy inne priorytety, niż zakup kolejnego kompa, bo gra nie działa... Myślę, że kolejnego rozwalonego dodatku i równie spie..rzonej aktualizacji nasz sprzęt nie uniesie.. Może gdyby rzeczywiście ludzie zbojkotowali ten najnowszy dodatek (który jest czymś podobnym do chomików uzupełniających dodatek Zwierzaki) - i zagłosowali portfelami, czyli ignorowaniem tego dodatku, to MOŻE to coś by dało...
Do tej pory żelazne zaplecze EA - youtuberzy - dzielnie zachwycali się i rozpływali nad każdą nowiną, nad każdą bzdurką. Ale i oni się wszyscy raptem ocknęli (miarka się przebrała) - i od jakiegoś czasu - chyba od Dochodowego Hobby - prosto w oczy mówią, co myśla - Kacper- Kosmo, Scarlet, Akwamaryna... No, oprócz Karola z DOT-ki, który co prawda nie wypowiedział się krytycznie, ale pochłonięty jest problemami ze swoim forum, więc go trochę można usprawiedliwić.
Jedynym ratunkiem dla czwórki jest wydanie piątki - ale nie w takiej postaci, jak planowali. Trójki precież w sumie też EA nie naprawiła - zostawili ją w takim stanie, że gdyby nie Twallan i jego NRAAS - to nie byłoby szansy na korzystanie z tego tytułu. Jeśłi wydadzą piątkę, to nie będą dożynali czwórki tymi cholernymi aktualizacjami! Dlatego ta youtuberka o tej piątce ciągle mówiła. Bo to jedyna szansa na przetrwanie czwórki!
Nie naprawili do tej pory rozwalonego trójkowego CAW, a nadal kasę zbijają sprzedając zestawy ze store! I to po cenach, które nadal zdumiewają! Nie obniżono nawet ceny za pakiety simpoints! Nie wiem jak to nazwać - bo to nawet nie można nazwać brakiem przyzwoitości. To pazerność w czystej postaci!
Więc nie spodziewam się, że ci z EA zaprzestaną wydawania kolejnych paczek - mimo, że zdają sobie sprawę, że rozwalają graczom wszystko - począwszy od rozgrywki, a skończywszy na małych społecznościach skupionych na takich mini-forach jak nasze..
Nie jesteśmy młodzikami, mamy inne priorytety, niż zakup kolejnego kompa, bo gra nie działa... Myślę, że kolejnego rozwalonego dodatku i równie spie..rzonej aktualizacji nasz sprzęt nie uniesie.. Może gdyby rzeczywiście ludzie zbojkotowali ten najnowszy dodatek (który jest czymś podobnym do chomików uzupełniających dodatek Zwierzaki) - i zagłosowali portfelami, czyli ignorowaniem tego dodatku, to MOŻE to coś by dało...
Do tej pory żelazne zaplecze EA - youtuberzy - dzielnie zachwycali się i rozpływali nad każdą nowiną, nad każdą bzdurką. Ale i oni się wszyscy raptem ocknęli (miarka się przebrała) - i od jakiegoś czasu - chyba od Dochodowego Hobby - prosto w oczy mówią, co myśla - Kacper- Kosmo, Scarlet, Akwamaryna... No, oprócz Karola z DOT-ki, który co prawda nie wypowiedział się krytycznie, ale pochłonięty jest problemami ze swoim forum, więc go trochę można usprawiedliwić.
Jedynym ratunkiem dla czwórki jest wydanie piątki - ale nie w takiej postaci, jak planowali. Trójki precież w sumie też EA nie naprawiła - zostawili ją w takim stanie, że gdyby nie Twallan i jego NRAAS - to nie byłoby szansy na korzystanie z tego tytułu. Jeśłi wydadzą piątkę, to nie będą dożynali czwórki tymi cholernymi aktualizacjami! Dlatego ta youtuberka o tej piątce ciągle mówiła. Bo to jedyna szansa na przetrwanie czwórki!
Nie naprawili do tej pory rozwalonego trójkowego CAW, a nadal kasę zbijają sprzedając zestawy ze store! I to po cenach, które nadal zdumiewają! Nie obniżono nawet ceny za pakiety simpoints! Nie wiem jak to nazwać - bo to nawet nie można nazwać brakiem przyzwoitości. To pazerność w czystej postaci!
Więc nie spodziewam się, że ci z EA zaprzestaną wydawania kolejnych paczek - mimo, że zdają sobie sprawę, że rozwalają graczom wszystko - począwszy od rozgrywki, a skończywszy na małych społecznościach skupionych na takich mini-forach jak nasze..