Szklana wieża

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Szklana wieża

Post autor: bobas52 » niedziela 20 lip 2025, 11:03

Ponieważ nie lubię afrykańskich upałów i towarzyszącej im duchoty, u mnie w grze teraz pada śnieg :D . Podglądając swego czasu mistrza Delsa i jego wieżowce postanowiłam sobie za punkt honoru postawić wieżę :D I tym sposobem powstała Szklana wieżą (tylko częściowo).

1.jpg
2.jpg
kuchnia.jpg
kuchnia1.jpg
sypialnia.jpg
sypialnia1.jpg
salon i gabinet.jpg
salon i gabinet 1.jpg
salon i gabinet2.jpg

te same pomieszczenia z lotu ptaka :

parter.jpg
pierwsze piętro.jpg
drugie piętro.jpg

Kończąc zwiedzanie zapraszam na tradycyjny japoński posiłek z kociołka :

smakołyki.jpg

Miałam o tyle ułatwioną sprawę, że jestem w posiadaniu Śnieżnej Eskapady ... niestety zupełnie nie znam się na typowej japońskiej architekturze :? , dlatego jest to bardziej moja koncepcja. Pozdrawiam i życzę udanego niedzielnego wypoczynku.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 lip 2025, 06:04 przez bobas52, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » niedziela 20 lip 2025, 20:23

Bardzo fajna ta koncepcja. Podoba mi się, bo jest japońsko - ale w swojskim wydaniu - takim ciepłym. Umeblowanie japońskiego domu zazwyczaj mi się kojarzy z..pustką... Nie oglądam japońskich filmów, więc nie wiem, jak wyglądają takie wnętrza obecnie, ale kiedyś - pokazywano domki z przesuwnymi drzwiami i przepierzeniami. Na podłodze tatami (specjalne maty z trzciny), kilka mebelków z czarnej laki , i puusto!
Koncepcja połączenia szklanych ścian i wysokości jednak mnie z osobistych powodów nie kręci. Nawet w SImach mam zawroty głowy - serio! Kiedyś zaczęłam grę rodziną made by EA , i po wczytaniu okazało się, że Sim akurat jest w jakimś klubie na dachu wieżowca w Myshuno. Próbowałam się zorientować, gdzie mój SIm jest. Nieopatrznie przybliżyłam się do krawędzi dachu - i zaczęło mi się kręcić w głowie i zrobiło się od razu niedobrze... Czyli mam tak silny lęk wysokości, że to nawet w grze jest odczuwalne!

Ale chciałam ci się jeszcze przyznać, że oprócz twoich panów uwielbiam grać tą Simką, która jest u ciebie na ostatniej fotce. Super ci wyszła, i na dodatek bardzo ją lubię!
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » niedziela 20 lip 2025, 20:42

Bardzo skomplikowana konstrukcja. Schody dzielą przestrzeń, w w wyższych piętrach trzeba pogłówkować jak by to ustawić. Wyszło Ci Bożenko bardzo azjatycko. Bez wnętrz widać było już Azję poprzez dach i latarnie, i środek nie zaprzecza temu wcale. Jest komplet. oglądając wnętrza czuje że na pewno dodatek azjatycki kupie bo bardzo mnie twoje rozwiązania zainspirowały
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Frisska
Felietonista

Post autor: Frisska » niedziela 20 lip 2025, 23:09

Mnie też się podoba, małe a zgrabne. Połączenie Azji i zimy wyszło intrygująco, widok zza ściano-okien bardzo realistyczny, jak kadr z filmu. Znowu moje oczy wędrują do łazienki (mam ostatnio chyba hopla na punkcie łazienek xD) i znajdują ciekawie urządzony prysznic plus ciepłe barwy. Przytulnie. Szkło potrafi być materiałem bardzo zimnym w odbiorze, ale tutaj się tego nie czuje, bo udało Ci się wieżę skutecznie ocieplić. ;)

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » poniedziałek 21 lip 2025, 21:14

Pieknie ta wieża wygląda w zimowym otoczeniu :13-smiling-face-heart-shaped-eyes: Inspiracje azją i chyba z naciskiem na Japonię sa bardzo widoczne także wewnątrz. Pięknie tam i przytulnie, mega fajnie połaczyłąś coś nowoczesnego z takim klimatem. Szklane ściany dają fajne wrażenie i panoramiczne widoki a dzięki temu projektowi wiem już jak wyglądają zaktrzywione na okrągło ściany szklane bo byłem tego bardzo ciekaw. W tym projekcie wyglądają bardzo fajnie. Szacun Bobi także z tego powodu , że zawsze wolałas budowac domy niskie z uwagi na wygodę grania a taki budynek wymaga os ismowych ludzikó troche kondycji :) Nowoczesny budynek nie boi się ścian nawiązującyh do natury i tu podoba mi sie kolorystyka ścian, która tak jakoś przyjemnie pasuje w bryle i do przeszkleń. Piękne wnętrza że się tak powtórze i o dziwo wydają się przestronne. Gra znów i sie skrzaczyła, chyba mam jakiś problem z akyualizacjami ostatnio ale mam nadzieje że wreszcie sie uspokoi i wtedy sobie zerkne na wiezę w grze także latem czy wiosną bo pewnie pod sniegiem ukrywa się też łądne zielone otoczenie :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fuszerki Bobi”