Dom z mojej galerii

Chcesz opanować Galerię? Spróbujemy ci pomóc
Angelaxxd
Roznosiciel kawy
Posty: 2
Rejestracja: sobota 12 mar 2022, 13:54

Dom z mojej galerii

Post autor: Angelaxxd » sobota 12 mar 2022, 14:01

Hejka mam problem wykupiłam dodatek na ps5 zjawiska paranormalne i w mojej bibliotece znalazł się dom kwatera duplantiera i ten dom zawiera ducha i teraz jak chce go umieścić na parceli pustej wyskakuje mi błąd ze zawartość nie jest zainstalowana mimo iż patrzalam to dodatek już posiadam a jeśli wybieram ze go umieszczam pomimo tej nie zainstalowanej części wyskakuje mi powiadomienie ze ta parcela została utworzona przez kod moveobjects i teraz o co z tym chodzi ? Pozdrawiam Angelika

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 2341
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » sobota 12 mar 2022, 15:19

hej Angela - nie przejmuj się komunikatem, że parcela została utworzona za pomocą kodu moveobjects on. Ten komunikat jest dla ciebie informacją, że może ci się coś przestawić i parcela może troszkę inaczej wyglądać jeśli nie wklepiesz kodu moveobjects on przed umieszczeniem parceli w okolicy. Więc możesz parcelę zlikwidować (w trybie edycji, wpisać potem ten kod i jeszcze raz ją postawić. Wtedy wszystko powinno być na swoim miejscu. Ten komunikat zaczęto stosować jakiś czas temu po to by uprzedzić graczy, że półki meble lub jakieś detale dekoracyjne mogą się poprzestawiać lub w ogóle zniknąć podczas umieszczania parceli. Więc jeśli taki komunikat wyskoczy, należy w trybuie edycji usunąć parcelę, wklepać kod i umieścić ponownie.
Dlaczego masz komunikat, że nie posiadasz dodatku mimoo iż go fizycznie masz - tego nie wiem. Najlepiej dać opcję napraw grę i poczekać trochę az gra zweryfikuje wszystkie posiadane części. Aby kliknąć tę opcję napraw grę wejdź do origina w zakłądkę moja biblioteka gier i na okłądce the sims4 kliknąć prawym przyciskiem myszy - i z rozwiniętego okienka (menu) wybrać opcję napraw grę. Jeśli masz dużo dodatków to trochę to potrwa - musisz poczekać aż otrzymasz komunikat, że gra jest gotowa do uruchomienia.

Angelaxxd
Roznosiciel kawy
Posty: 2
Rejestracja: sobota 12 mar 2022, 13:54

Post autor: Angelaxxd » sobota 12 mar 2022, 15:24

Super dziękuje za informacje to sprobuje tak zrobić :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Sims 4 - Galeria”