Willa przy marinie

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Willa przy marinie

Post autor: bobas52 » czwartek 28 sie 2025, 09:38

Dysponując "wolnym" czasem popełniłam kolejną fuszerkę architektoniczną. Tym razem urzekła mnie marina w Brindleton Bay miasteczku portowym i tam właśnie postawiłam swoją willę, która ma: 3 sypialnie, 2 łazienki, kuchnię, gabinet oraz salon.

1.jpg
5.jpg
2.jpg
3.jpg

Pomieszczenia są funkcjonalne i przestronne. Zdjęcia niech będą tego dowodem :

8.jpg
9.jpg
10.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg

Prezentację zakończę jak zwykle rzutami parteru i piętra:

7.jpg
6.jpg

Wszystkim graczom życzę wspaniałego weekendu i serdecznie pozdrawiam. Niech Wam się darzy w każdej dziedzinie życia :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss:

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » czwartek 28 sie 2025, 16:43

Super , to Twój chyba najlepszy dom ostatnio jeżeli chodzi o wewnątrz i zewnątrz. Mebli i dodatków jest akuratnie tyle ile trzeba, tak że zdobią wnętrza, a ta okrągła wyspa jest tym co w tym domu jest potrzebne. Fajnie że wprowadziłaś roślinność do wnętrza to dodaje dużo dynamiki. Zewnątrz też fantastycznie, lekko i niebanalnie. Intryguje mnie te drzewo z kulami ?
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 29 sie 2025, 11:00

Bobinko, ten dom jest śliczny! Brak mi słów - więc powtórzę za Kamelią - to jest jeden z najlepszych twoich domów! Pamiętam jeszcze jeden, ale nazwa mi uleciała - który też bardzo mi się podobał - bodaj na wyzwanie do Newcrest robiony. Ale ten jest the best!

W domkach nadmorskich, szczególnie w założeniu "marynarskich", trudno się oprzeć połączeniu bieli z granatem lub bieli i błękitu. I tego oczekiwałam widząc nazwę willi.
Zrobiłaś dom marynarski - męski w wyrazie - prawie bez grama błękitów czy granatów. :a_bravo: W brązach, za którymi nie przepadam, a jednak tutaj wcale mi nie przeszkadzają - ba, pasują idealnie!

Najbardziej podoba mi się biała sypialnia, w której użyłaś sprytnie (czy zamierzenie?) tapety, która wyglądem przypomina rozpiętą sieć rybacką.
Przy barku czeka na naszego wilka morskiego solidna porcja rumu,a na półkach sporo książek do przeczytania podczas dalekiego rejsu.

Jest pokój dla dziecka, ale bez grama zabawek, więc pewnie już nastolatka :) WIęc - ahoj - przygodo! Twój marynarz może swobodnie udać się w najdalszą podróż, bez wyrzutów sumienia, że pozbawia dziecko opieki na czas bliżej nieokreślony! Zresztą - przysyła dziecku z dalekich rejsów piękne widokówki, których jest już spora kolekcja!

Szkoda tylko, że nie zrobiono w Brindleton ani jednej działki bezpośrednio przylegającej do nabrzeża - owej mariny, przy której kołysałyby się łodzie w oczekiwaniu na ten daleki rejs!

A wtedy Sim mógłby - wdychając słoną, morską bryzę - zaśpiewać

"Gdzie ta keja, a przy niej ten jacht..."

Jesteś architektem pełną gębą, i proszę mi z tytułu twojego kącika NATYCHMIAST usunąć słówko "fuszerki"!

Proponuję nową nazwę - Nowoczesne projekty Bobi!

Jeszcze raz wielkie brawa!

A jako bonus wklejam ci moją ulubioną szantę

Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » poniedziałek 01 wrz 2025, 20:01

Kami @Kamelia , przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam na pytanie o drzewo z kulami( z uwagi na problemy z forum) - pobrałam je z debuga z dodatku ucieczka w plener.

Pragnę podziękować za tak serdeczne przyjęcie nowego projektu. Cały czas się uczę...niestety z racji wieku potrzebuję na to znacznie więcej czasu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fuszerki Bobi”