Artystyczne gniazdko
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Artystyczne gniazdko
Tak się składa, że nie potrafię oderwać się od "starego stylu" architektonicznego budowy domów. Choćbym nie wiem jak się starała za każdym razem niezmiennie wychodzi ... klocek. Najwyraźniej mam stałą "matrycę".
Artystyczne gniazdko pierwotnie miało być nowoczesne a wyszło tradycyjnie -staromodnie.
Jeśli chodzi o aranżację wnętrza to przedstawia się następująco - parter:
piętro :
oraz rzuty parteru i piętra:
jest też piwnica w której mieści się sauna i taka sobie pralnia:
łazienek nie fotografowałam bo są malutkie - widać je w rzutach. W tym projekcie znalazły się także detale z nowego wyzwania.
Nie mogło zabraknąć szklarni, która uwielbiają lokatorzy tego domostwa:
Artystyczne gniazdko pierwotnie miało być nowoczesne a wyszło tradycyjnie -staromodnie.
Jeśli chodzi o aranżację wnętrza to przedstawia się następująco - parter:
piętro :
oraz rzuty parteru i piętra:
jest też piwnica w której mieści się sauna i taka sobie pralnia:
łazienek nie fotografowałam bo są malutkie - widać je w rzutach. W tym projekcie znalazły się także detale z nowego wyzwania.
Nie mogło zabraknąć szklarni, która uwielbiają lokatorzy tego domostwa:
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
I czegóż się Bobi czepiasz klocka? To bardzo sympatyczny klocek!
Wnętrza są w twoim własnym, stylu. Jest dużo mebli w stylu Ikea - prostych i funkcjonalnych, przez to cały dom sprawia wrażenie jasnego i przestronnego. Bryła domku jest zróżnicowana i nic tu nie widzę z klockowatości. Uroku dodaje ten póokrągły ganek z tarasem na górze, który chyba pełni też rolę szklarni. Wszystko się ładnie mieści, a artystyczne gniazdko zawiera wszystko, co niezbędne do zajmowania sięróżnorakim hobby. Długo nic nie dodawałaś do swojego kącika, więc można powiedzieć, że to twój comeback w wielkim stylu
Wnętrza są w twoim własnym, stylu. Jest dużo mebli w stylu Ikea - prostych i funkcjonalnych, przez to cały dom sprawia wrażenie jasnego i przestronnego. Bryła domku jest zróżnicowana i nic tu nie widzę z klockowatości. Uroku dodaje ten póokrągły ganek z tarasem na górze, który chyba pełni też rolę szklarni. Wszystko się ładnie mieści, a artystyczne gniazdko zawiera wszystko, co niezbędne do zajmowania sięróżnorakim hobby. Długo nic nie dodawałaś do swojego kącika, więc można powiedzieć, że to twój comeback w wielkim stylu

Bryła z zewnątrz faktycznie klasyczna. Taka neoklasyczna forma. Symetria , trójkątny fronton podkreślony innym kolorem. Jak zawsze zwrócę uwagę na proporcję, jest ładnie.
Wnętrz odbiegają od tego co widać z zewnątrz. Nie jest biało i pełno rzeźb, jest cieplutko i bardzo nowocześnie. Najfajniej wyszły sypialnie - obie. Ładne meble fajnie zestawione, lampy pasujące do stylu. Zauważyłam że nie stosujesz zasłon w oknach, prócz chyba jednej ?
Wnętrz odbiegają od tego co widać z zewnątrz. Nie jest biało i pełno rzeźb, jest cieplutko i bardzo nowocześnie. Najfajniej wyszły sypialnie - obie. Ładne meble fajnie zestawione, lampy pasujące do stylu. Zauważyłam że nie stosujesz zasłon w oknach, prócz chyba jednej ?
władczyni krainy bez uczuć...
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Bardzo ładny dom, super zaakcentowane wejście główne z półokrągłym gankiem i daszkiem nad balkonem (nie wiem jak to się nazywa w trybie budowy). Fajnie zaaranżowana roślinność wokół domu. Wnętrza ciepłe, kojące dla oka, widać, że toczy się w nich jakieś życie, nawet ktoś książkę odłożył rozłożoną, by nie zgubić miejsca, w którym ostatnio czytał.
Podoba mi się malutka szklarnia. Takie miejsce do zajęcia się roślinami, zbudowania czegoś na stole stolarskim, do odpoczynku i zadumania się jednocześnie. Chyba najbardziej ujęło mnie właśnie to miejsce; można by powiedzieć, że odsłaniające fragmencik intymności i osobistych preferencji mieszkańca/mieszkańców. Dla mnie to taki bardzo realistyczny kącik, w który tchnięto serce i duszę. Nie mogę się na nie napatrzeć.

Podoba mi się malutka szklarnia. Takie miejsce do zajęcia się roślinami, zbudowania czegoś na stole stolarskim, do odpoczynku i zadumania się jednocześnie. Chyba najbardziej ujęło mnie właśnie to miejsce; można by powiedzieć, że odsłaniające fragmencik intymności i osobistych preferencji mieszkańca/mieszkańców. Dla mnie to taki bardzo realistyczny kącik, w który tchnięto serce i duszę. Nie mogę się na nie napatrzeć.

"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Po cześci tekstur zaryzykuję teze ,że miałas faktycznie inny zamysł początkowo i dom miał być (ulubione słowo simsomaniaków; ) modernistyczny
? I w jakimś sensie jest, jest bardzi funkcjonalny a klasyczna fasada z bardzoo ciekawym wejściem , które chyba jest najciekawszym elementem bryły ,wygląda barzdo elegancko. Wnetrza jak to u Ciebie sa poprostu niesamowite jesli chodzi o meble od "Bobina Meble" to jest mój namber łan bez dwóch zdań. Myśle, że jakby tak dało sie składac włąsne meble w taki sposób by je sprzedawac w grze to do salonów Bobiny we wszystkich zatoczkach i innych miasteczkach ciągnełyby tłumy a Ikea no cóż... szukałaby ratunku prze bankructwem
Jest przytulnie ale jednoczesnie bardzo przestronnie, mysle, że swoje robia tu ciepłe przyjemne barwy jasnego drewna co bardzo w simowym światku lubię. Mało ją widać ale zdaje się, że jest tam też ciekawa szklarnia

- bobas52
- Mistrz Humoru
Chciałabym być choćby w niewielkim stopniu tak kreatywna jak większość graczy, którzy publikują swoje prace. Niestety czego się Jaś nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał ...
W dwóch poprzednich odsłonach gry nie budowałam, być może z uwagi na brak wiary we własne siły. Kierował mną lęk przed porażką, lęk przed zbłaźnieniem się. Dopiero w czwórce zmobilizowałam się do podjęcia takiej próby. To co wychodzi z biura architektonicznego "Bobina i spółka" dalekie jest od doskonałości. Braki architektoniczne staram się nadrabiać aranżacją wnętrz
, dlatego z całego serca wdzięczna jestem za Wasze ciepłe słowa pod moim adresem.
Jeśli chodzi o zasłony faktycznie w tym domu zastosowała chyba tylko dwie. Dom jest postawiony w mało uczęszczanej okolicy, w związku z czym nikt nie powinien zaglądać lokatorom przez okna

W dwóch poprzednich odsłonach gry nie budowałam, być może z uwagi na brak wiary we własne siły. Kierował mną lęk przed porażką, lęk przed zbłaźnieniem się. Dopiero w czwórce zmobilizowałam się do podjęcia takiej próby. To co wychodzi z biura architektonicznego "Bobina i spółka" dalekie jest od doskonałości. Braki architektoniczne staram się nadrabiać aranżacją wnętrz

Jeśli chodzi o zasłony faktycznie w tym domu zastosowała chyba tylko dwie. Dom jest postawiony w mało uczęszczanej okolicy, w związku z czym nikt nie powinien zaglądać lokatorom przez okna

Bobi, przyczepiłabym się do jednej rzeczy, mianowicie do rozkładu okien na trzecim screenie: wyrównałabym okna do poziomu szyb, nie do ościeżnic. Ale to taka moja upierdliwość, nie mówię, że słuszna.
Poza tym bryła jest super (ten finezyjny daszek!) + te cegiełki na krawędziach <3
A wnętrze to już perfekcyjnie zaprojektowane wnętrze: kocham pomysł z akwarium - jest to tak fajnie zrobione, że szczena opada, bo to bardzo prosty technicznie zabieg, ale niezwykle kreatywny i efektowny.
Telewizor zawieszony na panelach - ekstra! (muszę to kiedyś wykorzystać w konwersacji *pani, bo ja mam regips, telewizor muszę zawiesić; to strzel pan panele na kołkach molly i wkręć pan w to dwugwint; zadziała?; nie wiem, w simsach działało!*).
Umeblowanko spójne, pod kolor, uwielbiam! Jakbym miała kupę hajsu, to bym Cię od kopa zatrudniła do meblowania chałupy (mojej własnej!), bo umiesz oszczędnie i stylowo zagospodarować wnętrze <3
Cudna praca <3
Poza tym bryła jest super (ten finezyjny daszek!) + te cegiełki na krawędziach <3
A wnętrze to już perfekcyjnie zaprojektowane wnętrze: kocham pomysł z akwarium - jest to tak fajnie zrobione, że szczena opada, bo to bardzo prosty technicznie zabieg, ale niezwykle kreatywny i efektowny.
Telewizor zawieszony na panelach - ekstra! (muszę to kiedyś wykorzystać w konwersacji *pani, bo ja mam regips, telewizor muszę zawiesić; to strzel pan panele na kołkach molly i wkręć pan w to dwugwint; zadziała?; nie wiem, w simsach działało!*).
Umeblowanko spójne, pod kolor, uwielbiam! Jakbym miała kupę hajsu, to bym Cię od kopa zatrudniła do meblowania chałupy (mojej własnej!), bo umiesz oszczędnie i stylowo zagospodarować wnętrze <3
Cudna praca <3
- bobas52
- Mistrz Humoru
Marviczu najdroższy, rozbawiłaś mnie do łez tą konwersacją
. Nie przypuszczała, że mogę być autorytetem w dziedzinie zawieszania telewizorów na ścianach 
Ciszę się, że kilka pomysłów przypadło Ci do gustu i polecam się na przyszłość. Spróbuj w Lotto albo Eurojackpot - może los się do Ciebie uśmiechnie
.

Ciszę się, że kilka pomysłów przypadło Ci do gustu i polecam się na przyszłość. Spróbuj w Lotto albo Eurojackpot - może los się do Ciebie uśmiechnie