W końcu nie wiem, czy próbujesz film o tematyce średniowiecznej nakręcić w TS 4 czy TS 3 czy też The Sims Średniowiecze, jednak poniżej odniosłam się do The Sims 4 i prac twórców, którzy bez użycia CC i modów stworzyli kilka ciekawych funkcjonalnych obiektów, mogących się przydać.
1. SatiSim jest to twórczyni specjalizująca się w tematyce Średniowiecza. Identyfikator w Galerii - SatiSim.
a/ Oto jej kuchnia, a jednocześnie i grill (funkcjonalna i bez CC)
.
b/ Oto iście królewska kareta (funkcjonalna, tzn. pojechać to ona nie pojedzie, ale Sim może do niej wsiąść/wysiąść , siedzieć w niej)
Warto zajrzeć na jej kanał na YouTube oraz na profil w Galerii, gdyż można tam znaleźć wiele ciekawych obiektów, a nawet całe średniowieczne osady.
-----
2.The Sim Scrolls też ma na koncie parę funkcjonalnych obiektów i pokoi ( ID w Galerii: thesimscrolls )
a/ Średniowieczna funkcjonalna łazienka
.
b/ stragany z mydłem i powidłem typu medieval
c/ Kapiel w balii lub w ... fontannie
3. Fantasism tworzy rzeczy wręcz niewiarygodne, ale funkcjonalne. Niestety od dwóch lat jest już twórczo nieaktywna (ID w Galerii: fantasism)
a/ średniowieczna kuźnia (oczywiście funkcjonalna)
.
b/ piekarnia
c/ średniowiczna uczta
I wiele, wiele innych kompilacji. Trzeba tylko przejrzeć jej prace Galerii.
4. Simsphony tworzy mnóstwo różnorodnych tematycznie prac. Wszystkie jednak są dopracowane i ciekawe ( ID w Galerii: Mysimsphony).
a/ karawan (co prawda twórczyni określiła go jako pojazd czarownicy, ale można by go równie dobrze wykorzystać w Średniowieczu, tylko że tutaj użyła kilku obiektów CC, jednak i bez nich praca nic nie traci)
Polecam zajrzenie na jej kanał na YouTube oraz na konto w Galerii, a nuż czymś zainspiruje
5. Schnuck jest fantastyczną twórczynią, tylko akurat średniowieczne aspekty to nie jej domena (ID w Galerii: schnuck01). Tutaj jednak chciałam pokazać, jak można wykorzystać pewne sztuczki, by sprawić, że Sim będzie się kąpał pod wodospadem lub w jeziorze (kąpał, a nie pływał). Proszę zwrócić uwagę na pierwsze kadry filmu.
Przy odrobinie inwencji, korzystając z tej samej metody, można sprawić, że ludzik będzie prał w jeziorze.
Tak, jak pisałam w innym temacie, poszukam trików na korzystanie ze studni, tzn. mycie w niej rąk i picie wody.
Mój projekt pt. Średniowiecze w Polsce TS4 vs TS3
@Kirka Dzięki za linki i inne wskazówki. A na ten czas, jak już wspomniałam, zamierzam robić ten projekt w TS4.
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
@Nisełka , daj znać, czy już masz nowego kompa i NABYŁAŚ wreszcie potrzebne dodatki? Bardzo jestem zaintrygowana, bo po okresie sporej aktywności na forum - raptem zamilkłaś, i już nie wiem, co mam myśleć. Liczę, że nie odeszła cię ochota na królewskie średniowieczne sny simowe, bo EA coś zaczyna się kręcić koło tematu monarchii. I wielu innych tematów też. Poczytaj najnowszy artykuł na DOT-ce i wypełnij koniecznie ankietę!
https://sims.arhn.eu/2024/09/19/ea-ujaw ... ie-w-grze/
https://sims.arhn.eu/2024/09/19/ea-ujaw ... ie-w-grze/