Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i życzę dużo zdrowia, zdrówka, zdróweczka, bo ono jest najważniejsze. No i oczywiście sporej dawki dobrego humoru, bo od nastroju też przecież wiele zależy
Ostatnio, niestety, wręcz mnie odrzuca od gry w The Sims 4, ale kilka dni temu zdecydowałam się jednak grę uaktualnić, a potem zajrzeć, co się dzieje na profilu. Jakież było moje zdziwienie, gdy się okazało, że radykalnie zmalała liczba pobrań moich prac (ilość polubień zresztą też zmalała). Np. park rozrywki DREAMLAND miał około 1.200 pobrań, a teraz niecałe 400. I tak ze wszystkimi wysłanymi pracami. Nie rozumiem, czego to jest wynikiem?
Kolejna kwestia też dotyczy pobrań (bo sprawdziłam, co się z tym dzieje). Otóż po jednym pobraniu jakiegoś projektu, zarówno własnego, jak też innych osób, drugi raz już tychże prac pobrać nie mogę. Wcześniej nie było z tym problemu. Nie wiem, więc o co chodzi. Czy o to, żeby nie nabijać ilości pobrań własnych prac lub znajomych? To bez sensu, bo kto by sobie ciągle klikał na swoje produkty lub znajomych, by zwiększyć pobrania, przecież to nic nie zmienia, czy dany obiekt ma 100 czy 200 pobrań. Nie ma przecież żadnego rankingu w tej kwestii. Nawet jeżeli jednak ktoś swoim pracom nabija ilość pobrań, żeby np. poczuć się lepiej czy podnieś prestiż we własnych oczach, to przecież nikomu tym nie szkodzi. Podobnie z pobraniami prac znajomych. Według mnie to nie jest żadnym problemem, żeby EA musiała z nim "walczyć". Prawdziwym problemem są plagiaty, kradzieże cudzych prac i wstawianie ich jako własne, ale to jest oczywiście zbyt trudna dla EA, by ten proceder ukrócić.
To jeszcze nie koniec moich dywagacji, ale teraz już bardzo osobista prośba o pomoc. Wczoraj była jakaś drobna aktualizacja i .. nic mi się nie aktualizuje. Mam włączoną automatyczną aktualizację, ale nie wiem, dlaczego nie działa. Kiedyś w Origin była taka opcja, że po kliknięciu w okładkę gry pojawiała się możliwość - zaktualizuj. Obecnie w EA App tego nie ma. Po wybraniu The Sims 4 i rozwinięciu trzech kropek pojawiają się tylko opcje - napraw, zarządzaj dodatkami, odinstaluj i coś tam jeszcze.
Dodam tylko, że z poprzednią aktualizacją też miałam problem, bo się nie pojawiała, jednak gdy zalogowałam się z poprzedniego konta, to już nie było problemu. Aktualizacja się pobrała. Teraz jednak ani tu, ani tam nic się nie dzieje.
Jak mam więc grę zaktualizować?