Najwyraźniej masz jakiś zapętlający się błąd. Spróbuj oczyścić grę, tzn uruchomić ją bez całego folderu TS4 - do starego TS4 w lokalizacji Dokumenty/EA dodaj słowo stary, uruchom grę, a wygeneruje ci się zupełnie czyściutki folder TS4. Grę rzecz jasna będziesz musiała zacząć zupełnie od zera, dlatego NIE WYRZUCAJ jeszcze folderu TS4stary, tylko uruchom grę, utwórz nowego sima, i spróbuj tej interakcji z porwaniem przez kosmitów. Jeśłi kolejny meteoryt nie zabije ci sima na wstępie, to jest szansa, że pozbyłaś się w ten sposób błędu (czasami coś się nadpisze, coś się zatnie i amba!) Ja tak musiałam zrobić nie dalej jak dwa dni temu, bo nie mogłm ruszyć dalej z wyzwaniem kosiarza - utknęłam na zadaniu złowienia ryby anioła, i mimo iż sim miał ją już złowioną, to gra tego nie widziała. Poświęciłam zapisy, no cóż, zacznę znów od zera - który to już raz
Gdy już stwierdzisz, że gra dobrze działa - możesz skopiować zawartość folderu Tray do nowego Tray (odzyskasz stworzone lub pobrane do biblioteki postaci i parcele), możesz też przenieść folder Mods z zawartością (ale być może - jeśli masz coś w folderze Mods, to właśnie któryś z modów powoduje tn błąd). Folder saves to są twoje zapisy. Tutaj bym się zastanowiła. Możesz przenieść te zapisy, w których nie było tej postaci, którą koniecznie chcesz wydelegować do kosmitów. Ale z drugiej strony - jeśli błąd wróci - możesz znowu wygenerować nowy, czysty folder TS4
W folderze zrzuty ekranu masz zdjęcia z gry - możesz je przenieść do nowego TS4, ale możesz też wyrzucić, jeśli nie masz tam niczego ważnego. Po przeniesieniu tego co ważne- resztę starego folderu TS4stary wyrzuć. Napisz, czy to coś dało.