Tablica codzienna

Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :19-slightly-smiling-face:
Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Posty: 1782
Rejestracja: piątek 06 kwie 2018, 19:12
Lokalizacja: Gliwice
Origin ID: bobas52

Re: Tablica codzienna

Post autor: bobas52 » poniedziałek 13 lut 2023, 16:29

Dziękuję za info Elu, już wymieniłam.


W wigilię dnia zakochanych wszystkim, którzy celebrują ten dzień pragnę życzyć:

walentynkowe zyczenia.jpg

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » wtorek 14 lut 2023, 11:20

Wszystkim dziś składam najserdeczniejsze życzenia walentynkowe - miłego dnia i mnóstwa niespodzianek :)

sc553vPzzVZV.gif

Awatar użytkownika
Wikki
Budowniczy
Budowniczy
Posty: 359
Rejestracja: poniedziałek 15 kwie 2019, 18:08
Origin ID: WIKKI04

Post autor: Wikki » środa 08 mar 2023, 13:06

:hearts/sparkling-heart:
W tym szczególnym dniu życzę wszystkim uroczym Paniom
dużo słońca w sercu,
zbierania z życia tylko najlepszych wrażeń
i spełnienia wszystkich marzeń, nawet tych najskrytszych.

:hearts/sparkling-heart:
bucik.jpg
:hearts/sparkling-heart:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 09 mar 2023, 19:42

Dziękuję Wikki - w imieniu własnym a także całej damskiej populacji Simtopii :)


Obrazek

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 10 mar 2023, 12:31

Dzisiaj rewanż :)

Wszystkiego dobrego dla naszych forumowych Rodzynków :)

b.jpg

Awatar użytkownika
Agusiamal
Administrator
Administrator
Posty: 96
Rejestracja: wtorek 03 kwie 2018, 22:07
Lokalizacja: Siewierz
Origin ID: agusiamal

Post autor: Agusiamal » sobota 11 mar 2023, 13:03

Nie za bardzo wiem, gdzie to dokładnie napisać ale może tutaj dotrze choć do kilku osób.

Jest sposób aby póki co móc dalej korzystać z Origina (równolegle z EA App) - nie wiadomo jak długo to obejście będzie możliwe, niestety :27-face-rolling-eyes:

1. Najpierw trzeba na nowo zainstalować Origin:

a) Pobrać plik instalacyjny


Link jest z mojego komputera wrzucony na mój dysk Google - przeskanowy przez Windows Defender. Z tego pliku instalowałam na swoim komputerze więc wygląda maksymalnie biezpiecznie jak mogę zapewnić.

b) Zainstalować Origin

c) Po pojawieniu się okienka wymuszającego EA App, zamknąć całe okno czerwonym krzyżykiem u góry z prawej strony.

2. W polu wyszukiwania wpisać:
%programdata%

2. Poszukać i otworzyć folder Origin

3. Poszukać i otworzyć plik local.xml (lub samo local, jeśli nie wyświetlane są rozszerzenia) w notatniku

4. Na samym końcu dopisać linijkę:
<Setting key="MigrationDisabled" type="1" value="true"/>

5. Zapisać i zamknąć plik (nie używać opcji "zapisz jako", tylko "zapisz"

6. Uruchomić Origina - powinno działać bez wymuszenia EA App

Jeżeli wyrzuci błąd, że nie można uruchomić Origina bo działa EA App, należy upewnić się, że EA App jest całkowicie zamknięta:

1) Zamknąć aplikację naciskając na trzy kreski w lewym górnym rogu i wybierając opcję zamknij.

2) Nacisnąć prawym przyciskiem myszy na wolne pole na pasku zadań i wybrać "Menedżer Zadań"

3)W Menedżerze Zadań wybrać zakładkę procesy i wyszukać oraz zamknąć wszystkie, które zaczynają się od ea (w szczególności EA Background Service - on zazwyczaj zostaje, pomimo zamknięcia aplikacji. EA lubi się wpychać na siłę)

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 2228
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » niedziela 12 mar 2023, 15:02

EA juz zna te obejscie - na Twiterze było - i niestety i zapowiada ze to ukróci, więc to długo działac nie będzie.
Na dziś 90% problemów z uruchomieniem EA aplikacji to albo brak sprawnie działajacych plików VC++2015 albo blokada przez antywirusa lub Defendera - dziwnie nie lubią tej aplikacji.
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » wtorek 14 mar 2023, 19:17

Elu @kreatora - nie ukróci, nie ukróci! Niech nie straszą, bo ich gracze zniszczą pozwami! :85-smiling-face-horns: :85-smiling-face-horns: :85-smiling-face-horns:

To, co się obecnie dzieje, to można podciągnąć pod bezczelną kradzież pieniędzy setek graczy! Jak można było wypuścić niedorobioną aplikację, zwłaszcza w świetle tego, że nie poinformowano graczy, że Apka nie będzie działała na systemach innych niż Windows10 (w domyśle - i nowszych)!

A taka informacja widnieje obecnie w "zestawie pomocowym" jaki opublikował EA_Cekiel

https://answers.ea.com/t5/Problemy-tech ... /true#M104

Posypały się wszystkie gry u wszystkich prawie graczy!

Czy to oznacza, że raptem wszystkim brakuje "sprawnie działajacych plików VC++2015"????

To jest wielkie świństwo Elu!

Wszystkim graczom raptem popsuły się komputery, mają nieaktualne sterowniki, nieodpowiednie karty graficzne - i co tam chcesz? (niepotrzebne skreślić)!!!

Współczuję serdecznie posiadaczom kopmuterów Mac, bo tu przynajmniej EA z rozbrajającą szczerością rozkłada ręce - bo EA App nie współpracuje z "MAC-ami" - i nie wiadomo kiedy to naprawią!

To po jakiego grzyba wypuścili niedopracowanego gniota, i zmusili do przejścia na tę nieszczęsną apkę swoich naiwnych klientów!!! Na dodatek pozbawiając ich korzystania z produktu, za który zapłacili grube pieniądze!

W przypadku The Sims3 czy The Sims4 cena za dotychczasowy pełny zestaw a w przypadku czwórki - za zestaw do Licealnych lat plus kolekcje - ponad 5 tysięcy! W moim przypadku za trójkę zapłaciłam dużo więcej - bo mam wykupione 95% Store. W tym 99 procent światów, za każdy średnio po 4 tys simpoints. 2000 simpoints kosztuje w obecnej chwili ponad 60zł!

A dostaję komunikat, że... mam kupić np Dolinę Smoków. A mam ją (w wersji złotej nawet) - w Store!

I EA App tego nie widzi! A widzi za to, że kupiłam Roaring Heights - i to w dwóch wersjach!


Dolina w Store.jpg


Dolina EA App.jpg


Więc niech nie straszą, bo myślę, że postraszyć to mogą ich nabici w butelkę gracze. I to nie będą strachy na lachy - tylko konkretne pozwy o zwrot pieniędzy!


W obecnej chwili zostałam zmuszona do:
- wielokrotnego czyszczenia pamięci cache - bwzskuteczne
- odinstalowania i ponownego zainstalowania EA App - bezskutecznie
- odinstalowanie gry The SIms3, wyczyszczenia rejestrów - bezskutecznie - bo nadal w EA App nie pokazało się, że mam kupioną Dolinę Smoków, Monte Vista, Aurora Sky, Barnacle Bay, Sunlight Tides czy Hidden Springs!

Zainstalowałam grę ponownie - i bingo - EA App łaskawie zauważyła, że mam kupione Zwierzaki, Pogodę, Po Zmroku... Miast nadal nie widzi oprócz Roaring Heights.

Postanowiłam wejść do Store i pobrać na nowo.

I co widzę - pobrane na nowo moje kupione (wg EA nie kupione) światy widnieją u mnie jako... zainstalowane!

Światy.jpg

Przecież odinstalowałam całą grę! Usunęłam także cały folder TheSims3 z moich dokumentów a wraz z nim DCCache i DC Backup, w których instalują się pobrane store czy cc!
A folder Mods jest pusty - gdybym nie odinstalowała przez zapomnienie czy gapiostwo, to byłby w nim choćby NRAAS!

mods pusty.jpg


WTF???
Ostatnio zmieniony wtorek 14 mar 2023, 23:12 przez Alibali, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Agusiamal
Administrator
Administrator
Posty: 96
Rejestracja: wtorek 03 kwie 2018, 22:07
Lokalizacja: Siewierz
Origin ID: agusiamal

Post autor: Agusiamal » wtorek 14 mar 2023, 20:01

I u Kropki i u mnie Ea App łaskawie pokazuje puste biblioteki. Jak dam radę to zrobię screeny

Awatar użytkownika
Agusiamal
Administrator
Administrator
Posty: 96
Rejestracja: wtorek 03 kwie 2018, 22:07
Lokalizacja: Siewierz
Origin ID: agusiamal

Post autor: Agusiamal » wtorek 14 mar 2023, 20:50

No i niestety, długo się nie nacieszyłam. Origin się zaktualizował i dupa. Już się nie da pozbyć tego cholerstwa czyli ea app.

Poszukam, może coś znajdę nowego

Edit:
Jest jeszcze możliwość zainstalowania Origina w starszej wersji z pełnego instalatora i trzeba usunąć jeden plik odpowiedzialny za wymuszenie aktualizacji oraz zedytowany plik local.xml ustawić jako tylko do odczytu - i to jeszcze przed zalogowaniem się. Ale to już na dzisiaj dla mnie za dużo. Może jutro jak wrócę z pracy to zedytuję wpis i podeprę go screenami

Sory, ale EA wlazła mi na honor i nie dam się tak łatwo pokonać. Wkurzyli mnie tym, że pomimo iż dokupiłam The Sims 4 w wersji angielskiej i w originie ona się wyświetla jako osobna pozycja to w ea app ni ch... po angielsku nie zainstaluję. Tylko polski, ruski i czeski - aplikacja widzi tylko jedną wersję, tę podstawową, darmową. Ani tej angielskiej, ani tej ze steama ni ma. Blokada regionalna. Nie mamy pani płaszcza i co nam pani zrobisz?

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » wtorek 14 mar 2023, 22:01

Agu - jak wiesz lubię wiedzieć, co mi się wciska, więc czytam licencje, umowy, opisy...
Zanim zainstalowałam aplikację porobiłam screeny z tego, co nam EA wciska. Nie będę ich tu wklejać, ale przytoczę mały fragment z umowy, na którą musimy wyrazić zgodę, by cokolwiek zainstalować

(tłumacz google)

...11. OGRANICZENIE I WYŁĄCZENIE ŚRODKÓW ZARADCZYCH I ODSZKODOWAŃ. MOŻESZ ODZYSKAĆ OD MICROSOFT I JEJ DOSTAWCÓW WYŁĄCZNIE SZKODY BEZPOŚREDNIE DO 5,00 USD. UŻYTKOWNIK NIE MOŻE ODZYSKAĆ ŻADNYCH INNYCH SZKÓD, W TYM SZKÓD WYNIKOWYCH, UTRATY ZYSKÓW, SZKÓD SPECJALNYCH, POŚREDNICH LUB PRZYPADKOWYCH.
Ograniczenie to dotyczy
• cokolwiek związanego z oprogramowaniem, usługami, treścią (w tym kodem) na stronach internetowych osób trzecich lub programami osób trzecich; I
• roszczenia z tytułu naruszenia umowy, naruszenia rękojmi, gwarancji lub warunku, odpowiedzialności na zasadzie ryzyka, zaniedbania lub innego czynu niedozwolonego w zakresie dozwolonym przez obowiązujące prawo.
Ma to również zastosowanie, nawet jeśli Microsoft wiedział lub powinien był wiedzieć o możliwości wystąpienia szkód. Powyższe ograniczenie lub wyłączenie może Cię nie dotyczyć, ponieważ
jego kraj może nie zezwalać na wyłączenie lub ograniczenie szkód przypadkowych, wtórnych lub innych.
EULAID: VS2013_RTM_VC.1_ENU


I to jest dopiero chamstwo i bezczelne traktowanie graczy!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Posty: 1782
Rejestracja: piątek 06 kwie 2018, 19:12
Lokalizacja: Gliwice
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » środa 15 mar 2023, 09:12

Postanowiłam dołaczyć swoje trzy grosze w sprawie EA app. Zanim wymuszono odgórnie zmianę platformy, gracze pytali o programy operacyjne z którymi będzie ona działała. Odpowiedź była jednoznaczna "Aplikacja jest dostępna dla wszystkich graczy z (co najmniej) 64-bitowymi komputerami PC z systemem Windows 7, 8, 10 lub 11."- https://www.ea.com/pl-pl/ea-app.

Teraz gdy okazało się, że wypuścili produkt nieprzetestowany i narazili graczy na utratę gry, a tym samym sporej kwoty zainwestowanych w nią środków czytam, jak obrócono kota do góry ogonem i zmieniono wymagania. Na domiar złego EA nie poczuwa się do winy, tylko obwarowuje swoją nieudolność. Na taką perfidie brakuje słów. To znaczy są, ale nie będę ich tu przytaczać.

P.S. Dziękuję Aguś za pomoc w uruchomianiu u mnie gry jeszcze przed aktualizacją :hearts/heavy-black-heart: - bo bezpośrednio po wgraniu nowej platformy nie byłam w stanie nawet się zalogować. Pozdrawiam serdecznie .

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 2228
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » środa 15 mar 2023, 11:33

@Alibali
Nie szalej! To szanowny Microsoft nie dostarczyl wam w aktualizacjach pliku VC++15 . EA łaskawie wlozyla go do Origin ale do EA ap nie, bo wszystkie nowsze komputery Microsoft zaopatrzył w ten plik. I tak naprawdę to cholerny Microsoft chce wymusić na mniej kumatych graczach, ktorzy tego pliku nie potrafia sami sobie pobrać instalowanie Win11 który ten plik ma.

@bobas52
W EA ap masz wersje zmiany jezyka trzeba tylko wiedziec gdzie.
https://answers.ea.com/t5/Origin-Mac-Cl ... p/12381338

W EA ap aby gry ktore znikły sie pojawiły nalezy
a) wyczyścic cache EA - trzy klikniecia - instrukcja w linku wyzej
b) czasem wystarczy zrestartować komputer

@Agusiamal obiekty kupione w Store mozesz pobrać ze Store nadal pomimo ze nie masz ich w EA apce (oprocz prezentow bo te sie spieprzyły) Do Store wejdziesz po zalohowaniu sie na MYPage
https://mypage.thesims3.com

Aby pozbyc sie błedow z Launchera zreinstaluj TS3 w wypadku jesli nie pomoze wyczyszczenie cache EA
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » środa 15 mar 2023, 16:01

Elu - po stronie, którą określasz jako WAM jesteś także ty - nie zapominaj. I ciebie również to dotyczy,

Z wielką goryczą przeczytałam (a mam tę przypadłość że lubię czytać umowy i różne "obwarowania")

- że EA wymiguje się od konsekwekcji, jakie niesie ze sobą zainstalowanie nieprzetestowanej jednak do końca, nie działającej jak należy - aplikacji!

Wiedząc o tym, że gra się MOŻE w którymś momencie posypać - podsuwają nam do zatwierdzenia dokument (którego dam głowę - nie przeczytałaś) -
że nie biorą odpowiedzialności za to, że apka ci rozwali grę - krótko rzecz ujmując. A właściwie biorą odpowiedzialność - możesz dochodzić szkód nie przekraczających wartość 5 (pięciu!) dolarów!

Można na to patrzeć z dwóch stron, a nawet więcej - bo owszem, nie ich wina, że masz słaby komputer, i gry zrobione pod 32 bit teraz ci nie ruszą.

Ale do diaska - nie produkuje się po cichu apki, która spowoduje krach gry!
Nie zwiększa się wymagań systemowych dla kolejnych dodatków do gry bez ostrzeżenia graczy - uważajcie - ale na słabszych komputerach TO wam już może nie ruszyć!
Bo okazuje się, że tak naprawdę, to wbrew zapowiedziom, że gra jest na komputery średniej generacji - potrzeba znów komputera z wyższej półki. Nie ukrywajmy - po co ci windows 11 do słabego komputera? To tak jakbyś zamontowała silnik porsche do malucha! Nie ruszy ci apka bo potrzeba windowsa 10 lub 11... Więc co mają zrobić ci, którzy mają komputery w takiej konfiguracji, że im windows 10 nie ruszy?

Czy nie mogła EA zostawić graczom furtkę - miejscie sobie ten windows7, miejcie sobie nadal Origina - ale miejcie świadomość, że aktualizacje gry was nie obejmą. I nie dokupujcie dodatków, które zwiększają wymagania systemowe. Przecież gracze to rozumieją.

A obrazowo - nikt nie doczepi do malucha przyczepy z obciążeniem 100 ton, bo wiadomo, że maluch tego nie uciągnie!

I ludzie nie poczuliby się tak haniebnie oszukani!


Elu - wbrew temu co mówisz - ja osobiście nadal nie mam ani mojego store - nie pokazuje mi się w EA App, że posiadam Dolinę Smoków, Montevista, Hidden Springd... Nie widać tego także w grze - gdy ją po raz enty uruchomiłam.

Mało tego - w EA App figuruje, że mam Cztery Pory Roku, Wymarzone Podróże Zwierzaki - i wszelkie dodatki, ale... nie mam ich w grze!

Nadal!!!!!

Mimo, że czyściłam cache apki! Pierdylion razy!

mimo że wylogowałam się i zalogowałam (z dziesięć razy dla pewności)!!!

mimo że dziesięć razy restartowałam komputer!!!

mimo że w rozpaczy odinstalowałam trójkę, tracąc moje rodziny, zbiory artefaktów, mój ledwie co zrobiony kościółek i cmentarz, które ci się tak podobały!!!!

mimo że odinstalowałam EA App i zainstalowałam ponownie korzystając z oficjalnej strony EA z apką!!!

Mimo wgranej z powodzeniem aktualizacji!!!

A nade wszystko - mimo tego, że posiadam windowsa 11 - na dodatek wersję Professional! Jak widać - nie tam tkwi problem najwyraźniej!!

Nic nie dało posiadanie przeze mnie owej brakującej biblioteki, którą EA łaskawie - jak zauważyłaś - dodała do Origina.


Po przeinstalowaniu gry - radość z tego, że wreszcie apka "widzi" moje dodatki - trwała krótko - cóż z tego że widzi, skoro NIE MA ICH w grze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mimo, że w store te obiekty figurują jako zakupione!!!!!

Mogę sobie pobrać wszystkie - łącznie z prezentami. I mogę się w d..ę pocałować - bo nie mam ich w grze!

NIE MAM ICH W GRZE - choć na screenach jakie załączyłam wyżej - widać, że gra je odczytuje jako zainstalowane.



To dla mnie kolejna kosmiczna zagadka - gra widzi - mimo że ich nie zdążyłam ponownie zainstalować!
A gdy weszłam do store - i zaczęłam je pobierać - to okazało się, że mam wszystko zainstalowane - w folderze DCCAche te pliki są, mimo, że nie zamieniałam folderów ze "starego" TS3 - Dccache, Dc backup, Saves i savedsims!

Wygląda na to, że apka przywróciła to z chmury, w której są przechowywane dane gracza - bo innego wytłumaczenia nie znajduję!

Mimo, że odinstalowałam całą grę!

Mimo, że przed reinstalacją USUNĘŁAM z Dokumentów CAŁY folder TS3 (żeby choć sejwy uratować!) I sprawdziłam dwa razy - czy aby NA PEWNO!

Mimo, że oczyściłam rejestry z resztek!

Mimo, że grę wgrałam w inne miejsce niż poprzednio - nie na dysku C

Zapłaciłam za grę łącznie ze store - tak tylko pobieżnie licząc - może z 7 tysięcy. Rozłożone w czasie, bo od 2009 do 2013 - ale to i tak KUPA kasy!!!

I mam teraz co - podziękować EA za tak udaną "współpracę"?


Nie wiem, co powinnam zrobić.

Może wymienić komputer na taki rodem z Kosmodromu?

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 2228
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » środa 15 mar 2023, 16:50

@Alibali
Przejdź do Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 3.
Usuń foldery oznaczone jako DCCache, Downloads i InstalledWorlds.
Ponownie zainstaluj zawartość The Sims™ 3 Store, którą usunęłas przed chwilą.
Powinnas teraz mieć swoje dodatki oraz obiekty ze Store - o ile to nie były prezenty

Przysiegam na głowe mojego dziecka i wnuka - te usuniete foldery wygenerują sie ponownie i jest 99% szansy ze juz bedziesz miala w grze swoje obiekty ze Store. Nic na to nie poradzę na to ze u innych graczy to działa.
Cytuje odpowiedź gracza, któremu doradziłam to samo:
" Dzięki zadziałało prawie idealnie tzn.mam wszystko co kupiłam w store ale miałam tez kilka rzeczy, które dostałam od kogoś w prezencie i na origin cały czas miałam te rzeczy w grze a teraz pisze, że to prezent i nie da sie pobrać i że musiałabym to kupić.Czy da się z tym cos zrobić?"

W tym linku przecztaj sobie to co wyzej zacytowałam
https://answers.ea.com/t5/Origin-Mac-Cl ... 749#M21431
Ostatnio zmieniony środa 15 mar 2023, 17:08 przez kreatora, łącznie zmieniany 1 raz.
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » środa 15 mar 2023, 17:06

Ze store może i będę miała Elu. Też tak sobie wykoncypowałam przed chwilą. Żeby jeszcze opróżnić te foldery. Nie myślałam o ich usuwaniu tylko o opróżnieniu. Ale posłucham i - odinstaluję.

Ale nie mam moich dodatków - a nie zagram dopóki nie zostanie przywrócony moje ukochane - Wymarzone Podróże i Zwierzaki. Odżałowałabym Pogodę i Po Zmroku. Ale Zwierzaków (koników) i Podróży - im nie daruję!

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 2228
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » środa 15 mar 2023, 17:10

No to chyba z dodatkami powinno zadziałac podobnie - wywal z folderu instalacyjnego to czego nie widzisz w grze i NAPRAW gre - ie próbuj doinstalowac ich na starcie ale na start napraw grę
Ten bład jest stary jeszcze był zglaszany na Origin

@Alibali
Hej znalazłam inne rozwiazanie!
https://answers.ea.com/t5/Technical-Iss ... 90#M256869

Trzeba zamknac EA ap i zainstalowac Origin
Przetłumacze
Origin nie pozwala ci nic z tym zrobić, ale nie chodzi o to, aby go używać, tylko zainstalować Origin i pozwolić Origin automatycznie pobierać twoje pakiety w tle, podczas gdy mówi ci, abyś zainstalował aplikację EA. Nie musisz też odinstalowywać aplikacji EA.
Oczywiscie musisz wywalic przedtem z folderu instalacyjnego wszystkie pakiety co ci nie działają.

https://www.dm.origin.com/download
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » środa 15 mar 2023, 20:29

Elu - nie pomogło napraw grę. Nic nie pomaga prócz zainstalowania na nowo Origina.

Tak jak piszą na Answers - należy się po zainstalowaniu Origina zalogować na swoje konto. Na dzień dobry dostajemy - jak ty to kiedyś fajnie określiłaś - pocałunek śmierci.

Czyli komunikat, że chcą cię uraczyć nowymi możliwościami bla bla bla - i masz zainstalować EA App.

Ale wcześniej należy z poziomu Ea App uruchomić The Sims3.

Gdy się pokaże ekran launchera - wejść w zakładkę "Dodatki i akcesoria" (widać te zakładki na moim screenie wyżej) - i zaznaczyć do zainstalowania wszystkie dodatki jak leci - bez selekcjonowania co masz a czego nie masz).
Kliknąć zainstaluj.
Nic się nie zrobi, bo ekran Ea App mignie tylko przez moment i spadnie do pulpitu. NNie uruchamia się nic - ani wizualnie, ani w tle.

Teraz zamykamy launcher - bo inaczej nie da się zamknąć również EA App. I zamykamy uruchomioną aplikację EA App.

Ja się na wszelki wypadek również wylogowałam :a_grin3:

Pobieramy instalkę Origina,

choćby stąd

https://www.dobreprogramy.pl/origin,pro ... 6057065601

i instalujemy.

Po instalacji pokaże się nam ekran logowania na konto. Logujemy się więc takimi samymi danymi jak na Ea App.

I tak jak napisałam wyżej - przy próbie zaakceptowania "term of use" (warunków korzystania) na dole ekranu Origina- od razu wyskakuje okno zasłaniające nam pole widzenia - z informacją o konieczności zainstalowania EA App.

Ale z boku po lewej - w dolnym rogu widzimy, że coś się zaczyna dziać!

Pobiera się The Sims3 - łącznie z podstawką :) I po kolei wszystkie dodatki.

Ale zaczyna się też pobieranie The SIms4. Nie wiedziałam, co mam zrobić - czy natychmiast wyjść zamykając Origina, (bo przerwać procesu nie można, bo żadnej aktywności przez to okno zmuszające do instalacji EA App nic zrobić nie można) - czy pozwolić do końca pobrać się grze.

Pozwoliłam - skutków jeszcze nie sprawdzałam.

Ale doszłam do wniosku, że z dwojga złego - - wolę żeby była na kompie trójka, niż żeby mi się nie schrzaniła czwórka. Bo z czwórką sobie poradzę.

Po zakończonym procesie instalacji zamknęłam Origina (i pewnie powinnam go odinstalować, ale muszę się upewnić, czy odinstalowując go nie uszkodzę EA App, jeśli mają biblioteki współdzielone). Sławek powinien wiedzieć.

Uruchomiłam znów EA App i kliknęłam jeszcze raz na czyszczenie pamięci cache - tak już z przyzwyczajenia - po tych kilkudziesięciu razach wcześniejszych :)

Uruchomiłam trójkę. Wczytała się - i mam wszystkie dodatki na swoim miejscu.

Ucieszyłam się tak, że omal się nie popłakałam - dopiero dotarło do mnie, ile nerwów mnie kosztowało przywrócenie mojej ukochanej trójki!

Myślę, że to działa również na czwórkę - na tę pustą bibliotekę, Agu :)

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 2228
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » środa 15 mar 2023, 21:02

@Alibali

Po co dajesz link do Moreli jak ci dalam link do instalatora Origin w poscie? Bezposrednio od EA - pobiera sie spoko Od Moreli mozesz pobrac nie tylko Origin ale i cos czego bys nie chciała
jeszcze raz go tu wkleje
https://www.dm.origin.com/download

Nie uszkodzisz EA apki odinstalowując Origin - gry pobierazne na EA apce instalują sie w Program Files > EA Games - gry pobieane na Origin instalują sie w jak wiesz w Origin Games. EA apka obsługuje - czytaj jednoczesnie - zarowno EA Games Folder jak i Origin Games.
Pytanie jest gdzie masz teraz zainstalowana Czwórke . 2 razy w obu folderach?

EA ap jest zainstalowana w Program Files , Origin w Plikach Programów (x86) i obie te aplikacje nie maja nic wspolnmego ze sobą oprocz folderu Origin Games

Ja odinstalowałam Origin programem Revo unistaler darmową wersja
https://www.revouninstaller.com/revo-un ... -download/
Uruchom Revo, wybierz Origin z listy i kliknij Odinstaluj.
Po zakończeniu odinstalowywania wybierz „Moderate” pod „Scanning modes” i kliknij Scan.
Jeśli Revo znajdzie pozostałe wpisy rejestru, zaznacz wszystko, usuń i kliknij Next.
Revo wyświetli „Remaining Data and Folders.”. Wybierz wszystkie z wyjątkiem folderu „Origin Games”, jeśli się pojawi. (Tutaj domyślnie instalowane są Sims 4 i inne gry Origin )Resztę usuń.
Zamknij Revo i uruchom ponownie komputer.
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3354
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » środa 15 mar 2023, 21:57

Nie zauważyłam tego linku Elu - sorry. Ale to z nerwów chyba, bo byłam tak zdenerwowana, że mi para uszami wychodziła! :P

Ja nie mam plików gry ani w Program files ani w Origin Games. Oba są puste. Jeszcze będąc w Originie - zmieniłam miejsce docelowe instalacji gry ( na dysk, na którym miałam najwięcej miejsca). wszystko po to aby przenieść grę z dysku systemowego C, który choć szybli (ssd) to zbyt mały objętościowo na moje dwie odsłony Simsów z toną cc.

Przeniosłam się na D: - na którym mam grę, i widzę, że jest wszystko pojedynczo. Więc jest nadzieja, że nie nadpisało mi plików - tylko je "poprawiło"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica codzienna - coś jakby aktywność...”