Tablica codzienna
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Re: Tablica codzienna
I znów kwitną kasztany... Wiem wiem - trochę późno się ocknęłam, ale tak kocham te drzewa, że nie mogę się nacieszyć... Burzą kwiatów zakwitły moje bzy, i tylko szkoda, że okien nie mogę otworzyć (tak jest zimno), by jak co roku cieszyć się także ich oszałamiającym zapachem. Stawiam więc pod nosem bukiety konwalii. Całe szczęście, że w tym roku wszystko kwitnie później, bo przez te wniebowstępowanie ominęły mnie moje tulipany XZa chwilę zakwitną jaśminy, a po nich akacje... I tylko ten ziąb za oknem.... Czy u was też jest tak cholernie zimno?
Wklejam fotkę kasztanowca z mojej uliczki. I piosenkę, starą bardzo, ale taką energetyczną, że od słuchania troszkę mi cieplej
Wklejam fotkę kasztanowca z mojej uliczki. I piosenkę, starą bardzo, ale taką energetyczną, że od słuchania troszkę mi cieplej
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Super, że masz teraz inne niebo i cuda natury na wyciągnięcie łapki U mnie ciepło, właściwie lato choć na chwile padał grad i nawet burza udawała burzę (zagrzmiało dwa razy).
Edit: skusiłem sie na arabskie kity i entuzjastycznie zabrałem sie po długiej przerwie do zabawy w grze (kielnią) i nawet zaczałęm pisac nowy temat o swoich nowych wypocinach inspirowanych tymiżże kitami a tu masz delsu półksieżyc; łuki między kolumnami mi sie chrzanią więc póki tego nie naprawią to pewnie będe sobie radzić inaczej. Ps: czy EA naprawde nie umie zrobic aktualizacji tak by przy okazji niczego nie schrzanić?
Edit2 : się (samo) naprawiło czyli istnieje obawa, że czasem po postawieniu parceli łuki będą się przestawiać ale póki co jest ok
Edit: skusiłem sie na arabskie kity i entuzjastycznie zabrałem sie po długiej przerwie do zabawy w grze (kielnią) i nawet zaczałęm pisac nowy temat o swoich nowych wypocinach inspirowanych tymiżże kitami a tu masz delsu półksieżyc; łuki między kolumnami mi sie chrzanią więc póki tego nie naprawią to pewnie będe sobie radzić inaczej. Ps: czy EA naprawde nie umie zrobic aktualizacji tak by przy okazji niczego nie schrzanić?
Edit2 : się (samo) naprawiło czyli istnieje obawa, że czasem po postawieniu parceli łuki będą się przestawiać ale póki co jest ok
- Załączniki
-
- SimsoweAnime
- Felietonista
- Origin ID: SimsoweAnime
Z okazji Dnia Dziecka wszystkim najmłodszym forumowiczom oraz dorosłym,
którzy nadal potrafią odnaleźć w sobie dziecko składam najserdeczniejsze życzenia,
abyście zawsze potrafili dążyć do spełnienia marzeń!
którzy nadal potrafią odnaleźć w sobie dziecko składam najserdeczniejsze życzenia,
abyście zawsze potrafili dążyć do spełnienia marzeń!
- Załączniki
-
- Alibali
- Pisarz
Dzięki Gabi i Anime ... My - simomaniacy - jesteśmy tego przykładem, że dzieckiem można się czuć w każdym wieku (w rozumieniu - bawić się jak dziecko)
Ostatnio zmieniony środa 02 cze 2021, 15:07 przez Alibali, łącznie zmieniany 1 raz.
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Z głębi serca płyną podziękowania dla obu dziewczyn za życzenia . Każdy z nas ma w sobie wewnętrzne dziecko, które oby jak najdłużej w nim pozostało.
Budowlańcom zostawiam małą "reklamę" nowego dodatku - wymarzone wnętrza, która pozwoli poszaleć w aranżacji wnętrz.
Dekoratorzy wnętrz będą mieli sporo frajdy . Pozdrawiam serdecznie.
Budowlańcom zostawiam małą "reklamę" nowego dodatku - wymarzone wnętrza, która pozwoli poszaleć w aranżacji wnętrz.
Dekoratorzy wnętrz będą mieli sporo frajdy . Pozdrawiam serdecznie.
- kreatora
- Satyryk
- Origin ID: kreatora
Ja tez dziekuje za piekne zyczenia Jeszcze nie luknełam w panel kupwania aby sprawdzić co doszlo z tym moim nowym dodatkiem ale z tego co widzę wyglada to super!
Na szczeście nie kupilam go wczoraj choc juz bylam na to przygotowana, bo gdy rano otworzylam oczęta okazało sie ze juz mam Takie niespodzianki lubię i jestem szczerze wdzieczna za ten prezent.
Na szczeście nie kupilam go wczoraj choc juz bylam na to przygotowana, bo gdy rano otworzylam oczęta okazało sie ze juz mam Takie niespodzianki lubię i jestem szczerze wdzieczna za ten prezent.
Ostatnio zmieniony środa 02 cze 2021, 11:53 przez kreatora, łącznie zmieniany 3 razy.
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Dzięki Prawie o tym zapomniałem więc to miła spodzianka. Bardzo wzajemnie!
Segmencik realistik cza przyznać, gdyby skąpcy dorzucili jakies otoczenie i ze dwa okienka to nie miałbym wątpliwości co do zakupu a tak to rozkminiam na ile w zamiłowaniu do "budowlanki bryłowej" potrzebne sa mi te mebelkiPewnie jeszcze troche to porozkminiam choc i mi się te mebelki jak na twory EA całkiem podobają
Segmencik realistik cza przyznać, gdyby skąpcy dorzucili jakies otoczenie i ze dwa okienka to nie miałbym wątpliwości co do zakupu a tak to rozkminiam na ile w zamiłowaniu do "budowlanki bryłowej" potrzebne sa mi te mebelkiPewnie jeszcze troche to porozkminiam choc i mi się te mebelki jak na twory EA całkiem podobają
- kreatora
- Satyryk
Ta nowa fryzura z grzywką męska jest super! Nareszcie z grzywką! Moj nowy sim Henry własnie ja zmienia z tej poprzedniej. Cieszę sie bo juz mi sie znudzily fryzury z Eko i Snieznej Eskadady, Ta druga mniej mi sie podoba ale ta jedna jest świetna!
(Sorry za nadruki z CASu ale w pospiechu robilam )ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Się skusiłem też po recenzyji Ali i obejrzeniu kilku filmów ale zabawe psuje to, że nadal mam pskudniacki błąd, który zdarza się tak mniej więcej co drugie wejście do gry; łuki międzykolumnowe układają się asymetrycznie lub w linie prostą czyli tak jakby gra nie czytała kolumn. Ktoś miał podobny problem lub mógłby sprawdzić? Chciałem porobić foty z nowych budynków a tu takie kwiatki
- Załączniki
-
- kreatora
- Satyryk
Ja ci nie sprawdze bo nie mam tego pakietu. Gabi chyba też nie ma. Alutek @Alibali ma i jedynie ona moze ci to sprawdzić
Ale ty wywal folder mods na pulpit, napraw grę i sprawdź te łuki i jeśli na czystej grze dalej bedziesz miał ten bład i Ala bedzie tez miała to znaczy ze to bug.
Ale ty wywal folder mods na pulpit, napraw grę i sprawdź te łuki i jeśli na czystej grze dalej bedziesz miał ten bład i Ala bedzie tez miała to znaczy ze to bug.
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Dzięki ELu, tak zrobiłem i... nadal to samo :S Czyli chyba EA coś skrzaczyło ,podejrzewam że to może być niezależne od tego maroka, poprostu (wszystkie także te z podstawki) łuki międzykolumnowe źle działają
- Alibali
- Pisarz
Sprawdź @SimDels Miszka przede wszystkim, czy masz WSZYSTKIE posiadane mody aktualne. I cece też sprawdź jeśli posiadasz takowe... Bo to często właśnie wina nieaktualnych modyfikacji.
Ale co do łuków i tych "pach" łukowych to zauważyłam, że trzeba w razie spsucia kształtu łuku - wyjąć kolumnę i na nowo ją włożyć. Czasami trzeba to zrobić kilkakrotnie. Być może że ten sam błąd powtórzył się przy tych moich nieszczęsnych gzymsach.
Co do wspomnianego pakietu to o ile mi wiadomo ma go parę osób na naszym forum, a na pewno Marvi i Bobi... I szczerze go mogę polecić, bo sporo wnosi do urządzania domków naszych simów.
Jeśli nabędzie go więcej osób z naszego grona to może kolejną zabawą -wyzwaniem- byłoby pokazanie, jakie cudeńka można ułożyć z tych puzzli, jakimi są mebelki z tego pakietu.Jest tak dużo elementów, do tego w dwóch wariantach (obłe narożniki i kanciaste) oraz w co najmniej 12 wersjach kolorystycznych, a niekiedy nawet 16, że wydaje mi się, że zbiór możliwych połączeń jest nieskończony... Ja nie mam aż takiej wyobraźni, dlatego bardzo liczę na Was - abyście pokazali, jak można to ułożyć, połączyć, wykorzystać na dziesiątki sposobów!
Ale co do łuków i tych "pach" łukowych to zauważyłam, że trzeba w razie spsucia kształtu łuku - wyjąć kolumnę i na nowo ją włożyć. Czasami trzeba to zrobić kilkakrotnie. Być może że ten sam błąd powtórzył się przy tych moich nieszczęsnych gzymsach.
Co do wspomnianego pakietu to o ile mi wiadomo ma go parę osób na naszym forum, a na pewno Marvi i Bobi... I szczerze go mogę polecić, bo sporo wnosi do urządzania domków naszych simów.
Jeśli nabędzie go więcej osób z naszego grona to może kolejną zabawą -wyzwaniem- byłoby pokazanie, jakie cudeńka można ułożyć z tych puzzli, jakimi są mebelki z tego pakietu.Jest tak dużo elementów, do tego w dwóch wariantach (obłe narożniki i kanciaste) oraz w co najmniej 12 wersjach kolorystycznych, a niekiedy nawet 16, że wydaje mi się, że zbiór możliwych połączeń jest nieskończony... Ja nie mam aż takiej wyobraźni, dlatego bardzo liczę na Was - abyście pokazali, jak można to ułożyć, połączyć, wykorzystać na dziesiątki sposobów!
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Dzięki Ali, grałem bez modów po naprawie gry z poziomu Orygin i...nic tzn parcela wczytana teraz jest ok ale te obok wyświetlają sie zepsute i kiedy wczytam kolejną to wyświetla sie naprawiona ale te pozostałe obok znów widać że są upsute czyli bardziej jakby błąd wyświetlania. To bardzo przeszkodzi chociażby w pokazaniu fotek całej dzielni ale mam nadzieje że taki problem ma troche ludków i tym samym EA raczy się tym zająć jak już info o tym dotrze. Pakiet ok ale jeszcze się nawet tym za mocno nie pobawiłem ,cena jak zawsze nieadekwatna ale zawartość jest całkiem ciekawa, mocno mi się to przyda do urządzania mieszkanek w blokach i faktycznie kombinować z tym można na wiele sposobów.
Spróbuje jeszcze "odświeżyć" te budynki wyjmując kolumny tak jak to poradziłaś choć obawiam sie że to u mnie jak wspomniałóęm taki bardziej błąd wyświetlania niż realne upsucie budynku na stałe. Zrobiłem na czystej grze tzn bez modów i ceceków nowy zapis i tam wsio ustawiłem ale to na razie dało tylko to że tylko wczytywana w danej chwili parcela jest (na raziue póki co) ok.
Spróbuje jeszcze "odświeżyć" te budynki wyjmując kolumny tak jak to poradziłaś choć obawiam sie że to u mnie jak wspomniałóęm taki bardziej błąd wyświetlania niż realne upsucie budynku na stałe. Zrobiłem na czystej grze tzn bez modów i ceceków nowy zapis i tam wsio ustawiłem ale to na razie dało tylko to że tylko wczytywana w danej chwili parcela jest (na raziue póki co) ok.
- kreatora
- Satyryk
A to Misiu jest taki bug graficzny, Obraz swiata nie zapisuje stanu parceli. Jak na przyklad budujesz chate i zapiszesz grę z poziomu parceli to tam gdzie zbudowales cos przed chwilą bedie pusta parcela z widoku swiata.
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Przynajmniej pakiet dekoracyjny mi się naprawił, może się coś pogryzło z ustawianiem wszystkiego w MC ,tym razem zacząłem grę od zera używając domku twojego hausu Elu i przy okazji się wyprodukowałem filmowo dla Simholic więc i tu się pochwalę (raz Delsu pietruszka).
- kreatora
- Satyryk
Swietny instruktażowy filmik Mistrzu!
Oglądnęlam z przyjemnością i oczywiscie polubiony.
Przy okazji dzieki za uzycie mojej chatki, Bardzo fajnie ją urządziłes Ja oczywiscie bylam ograniczona budzetem startera i z zalem nusiałam zrezygnować z wielu obiektów tego dodatku, z których większość była za droga dla startera niestety.
Oglądnęlam z przyjemnością i oczywiscie polubiony.
Przy okazji dzieki za uzycie mojej chatki, Bardzo fajnie ją urządziłes Ja oczywiscie bylam ograniczona budzetem startera i z zalem nusiałam zrezygnować z wielu obiektów tego dodatku, z których większość była za droga dla startera niestety.
- kreatora
- Satyryk
Aktualizacja Simsow dzisiaj o 19 - bedzie potęzna o ile to jest patch pod nowy dodatek, a nie maly naprawiający błedy gry. Jesli to pod nowy dodatek to na 100 % wszystkie script mody padną
Zaraz potem Life stream Maxisa o nozym dodatku
Zaraz potem Life stream Maxisa o nozym dodatku
- Alibali
- Pisarz
Z tego, co przeczytałam w necie, jest to aktualka wprowadzająca na czas określony do gry nowy typ festiwalu - festiwal muzyczny. Nie wiem czy prawie 480 mb to duża łata - myślę, że tak. Ale na pewno nie jest to łata poprzedzająca farmę. To jeszcze przed nami.
Obecna łata coś tam też naprawia - więcej można przeczytać choćby na DOT-ce https://sims.arhn.eu/2021/06/29/aktuali ... owe-sesje/
Obecna łata coś tam też naprawia - więcej można przeczytać choćby na DOT-ce https://sims.arhn.eu/2021/06/29/aktuali ... owe-sesje/