Lato powoli dobiega końca to przyszedł czas żeby pokazać co tam wydłubałam, kryjąc się w cieniu domowego zacisza przed morderczym słońcem... Dużo tego nie ma, bo tyko dwa domeczki. Dlatego wrzucam je w jeden temat, żeby się zanadto nie rozmieniać na drobne
Na pierwszy ogień (albo na pierwszą krew) domek, który może przypaść do gustu jakiejś wampirzej familli. Jeśli chodzi o moje utrzymywanie czegoś w klimatach (jakichkolwiek) czy stylach, to lepiej przemilczę, ale mam nadzieję, że tym razem wyszło nie najgorzej.
A w środeczku tak się prezentuje:
Oraz mhrrrooczne podziemia:
I drugi domek, zdecydowanie dla simów ceniących sobie rodzinną atmosferę i zbilansowane posiłki:
I to by na razie było na tyle
Już się gdzieś chwaliłam, ale ponieważ nadal mam z tego zaciesz to się pochwalę raz jeszcze... Na moim antycznym sprzęcie udało mi się odpalić trójeczkę w mocno okrojonej wresji. Niestety stary lapek nie udźwinie wszystkiego co posiadam do tej odsłony więc z bólem serca dokonałam wyboru i oprócz podstawki zainstalowałam jedynie Zwierzaki, Pory roku, Podróże (bo bez tego to to sobie nie wyobrażam) i ten dodatek z syrenami (Rajska wyspa - chyba). I oczywiście cieszę się jak dzieciak, i ostatnio nawet coś tam budowałam.
Kiedyś budowałam tam tam bardzo dużo, cudując z kodami, terenem itepe, teraz jakby trochę wyszłam z wprawy, ale jedno muszę stwierdzić. Pomimo że brakuje mni (z racji niewielu dodatków) całej masy sprzętów i dekoracji, które uwielbiałam nie odczuwam jakoś szczególnie ich braku. Być może ma na to jakiś wpływ że się już trochę przyzwyczaiłam i nauczyłam jakoś sobie radzić z przedmiotowo-dekoracyjną nędzą jaką serwuje czwóreczka, ale sądzę że jednak głownie dlatego, że w trójce mam do dyspozycji to fantastyczne narzędzie pozwalające dowolnie manipulować teksturami i kolorami. I na obecną chwilę uważam, że twórcy przy minimaliźmie do którego sporwadzili czwórkę, okrawacjąc grę także i z tej funkcji pojechali po bandzie i dokonali simzbrodni. Bo naprawdę z tym narzędziem w grze starczyłaby nie wielka ilość przedmiotów. A tak nawet wydawane (nawiasem mówiąc niczego nie urywające) akcesoria ani niczego nie urozmaicają ani nie są w stanie zatrzymać grze popularności lecącej w dół z hukiem toaletowej spłuczki. Szkoda, ale trudno...
Ja liczę, ze za jakiś czas uda i mi się nabyć jakiegoś super lapka nowszej generacji, który pociągnie mi tę trójeczkę i wtedy na bank do niej wrócę na dłużej. W czwórce niezmiennie frajdę sprawia mi jedynie budowanie, niezmiennie rozgrywką bawię się sporadycznie. I to do tego stopnia, że nie wiem czy przed końcem edycji tej odsłony, moja bazowa rodzina zdąży wychować dwoje swoich pociech
W trójce rozgrywka potrafi zaskoczyć, często w zabawny sposób, w czwórce niestety wszystko jest przewidywalne jak flaki z olejem. Ostatnio szukałam kandydata na faceta dla mojej simki (trójkowej). Znalazłam coś co spełniało moje oczekiwania, simki już niekoniecznie. Okazało się bowiem, że gdy po wywołaniu pożaru w domu pojawił się strażak, to dla niej ów właśnie był tym superatrakcyjnym i godnym uwagi. I chyba jednak racja zostanie przy niej, bo po powrocie z urlopu okazało się że mój protegowany zdązył posiwieć i się zgarbić. Nie przeszkadza mu to jednak wydzwaniać z zapewnienianiami o dozgonnej miłości (w jego przypadku zapewne okaże się to prorocze). Pozstanowiłam jednak, że póki nie usidlimy nie dokooptujemy do rodziny rzeczonego bohaterskiego strażaka, to koniec ze zwiedzaniem grobowców i poszukiwaniem przygód, bo najwyraźniej czas "tu" i "tam" jakoś zupełnie niezależnie od siebie upływa. I takie tam sobie historie simowe w mojej uwielbianej trójeczce się snują same
Lokum dla krwiopijcy i parterowe 4kąty
- Katel
- Budowniczy
- Origin ID: Katel
Lokum dla krwiopijcy i parterowe 4kąty
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate
- kreatora
- Satyryk
- Origin ID: kreatora
Mini palacyk dla Wampira ma sliczna byłe a z dwoma wiezami , a ten ozdobny "komin" jako zwienczenie jednej z nich dodal teh bryle elegancji i zwiewnosćci,
Wnetrza stylowe dzieki okladzinom scian i meblon - swietne wtrety czerwieni tu i tam, bo wiadomo - czerwien to kolor krwi , wiec wampi8r powinien to lubić
Najbardziej spodobala mi sie jednak sypialnia, z zielonym fotelem - zdaje sie ze sypia tu wampir z poczuciem humoru.
Modernik to uroczy, prosty projekt z pastrelowymi , jasnymi wnetrzami generalnie w zielonej tonacji ,
Tu jedynie mi zgrzytnal kolorystyznie ten ciemno granatowy fotel z ustawiony w przejsciu miedzy kuchnia i salonem jakos mi nie pasuje kolorem do tej jasnej zieleni tak jak granatowe krzeslo w kuchni , ale po pawdzie strasznie trudno bylo tam dodac cos w pasujacym kolorze, Moze bialy, lub "brazowa skora" albo pomaranczowy kolor lepiej by tam gral z reszta kolorow?
Oba domki bardzo fajne ale palacyk wampira mnie zauroczyl .
Czworka nie jest taka zła do grania, ale jedynie jak sie ma mody w niej wzbogacajace rozgrywke. Chociaz bez modow NRaasa Trójka tez byla nudna dla mnie XD
Strasznym błędem Czworki jest łatwość z jaką tam robi sie kariere, zdobywa umiejetnosc, pieniadze czy partnerów. Latwe - rowna się nudne. No ale to było pomyslane i celowane w dzieci lat 10 chyba , nie dorosłych.
Wnetrza stylowe dzieki okladzinom scian i meblon - swietne wtrety czerwieni tu i tam, bo wiadomo - czerwien to kolor krwi , wiec wampi8r powinien to lubić
Najbardziej spodobala mi sie jednak sypialnia, z zielonym fotelem - zdaje sie ze sypia tu wampir z poczuciem humoru.
Modernik to uroczy, prosty projekt z pastrelowymi , jasnymi wnetrzami generalnie w zielonej tonacji ,
Tu jedynie mi zgrzytnal kolorystyznie ten ciemno granatowy fotel z ustawiony w przejsciu miedzy kuchnia i salonem jakos mi nie pasuje kolorem do tej jasnej zieleni tak jak granatowe krzeslo w kuchni , ale po pawdzie strasznie trudno bylo tam dodac cos w pasujacym kolorze, Moze bialy, lub "brazowa skora" albo pomaranczowy kolor lepiej by tam gral z reszta kolorow?
Oba domki bardzo fajne ale palacyk wampira mnie zauroczyl .
Czworka nie jest taka zła do grania, ale jedynie jak sie ma mody w niej wzbogacajace rozgrywke. Chociaz bez modow NRaasa Trójka tez byla nudna dla mnie XD
Strasznym błędem Czworki jest łatwość z jaką tam robi sie kariere, zdobywa umiejetnosc, pieniadze czy partnerów. Latwe - rowna się nudne. No ale to było pomyslane i celowane w dzieci lat 10 chyba , nie dorosłych.
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Wyszło pomimo Twoich obaw bardzo stylowo; w tym pierwszym przypadku to idealne chaciszcze nie tylko dla wampira, eleganckie domostwo w fantazyjno-wampirzym stylu świetnie wpisujące sie w otoczenie. Ładnie sobie poradziłas z funkcjonalnym poddaszem co stanowi główny ozdobnik bryły obok charakterystycznego "szpikulca". Ten wampirzy mnie zauroczył najbardziej, jak to sie czasem mówi "ma w sobie to coś" napewno budowany był z ogromnym zangażowaniem choć i modernik jest ciekawy pomimo prostoty bryły (na czym zresztą prawdziwa idea modernizmu także ponoć polega), bardzo fajnie prezentuje się na fotach z planem z góry gdzie widać kratownicę jak daszek,bardzo fajne rozwiązanie. Wnętrza w obu projektach bardzo fajne ,największe wrażenie robią foty z wnętrzem z fontanną,niesamowity klimat jak z lunaparkowego zamku strachu (aż by sie chciało dodac szyny i wagoniki, pomyślał Delsowski...), odważne i ciekawe pomysły ! Ja meblować nie umiem albo bynajmniej nie znajduje w tym takiej frajdy jak w samym budowaniu brył uważając to bardziej za obiowiązek, który przystoi i przyleży wykonac coby projekt był "pełny" więc podziwiam i ucze się niezmiennie od premiery gry od ludzi z taka włąsnie wyobraźnią mebelkowania. Świetne prace, buduj jak najwięcej bo ciekawych pomysłów ci nie brakuje
Klimatyczny to wampirze lokum, ale ja fanką takich budowli nie jestem, więc przejdę od razu do tej nowocześniejszej pracy. Fajna kolorystyka i dużo równych wzorów czyli coś co lubię . Fajnie zrobiłaś ten dziecięcy pokoik, co moim zdaniem jest trudne, bo albo ludzie robią zbyt dużo kolorów, albo w drugą stronę - zbyt ponuro, jakby tam jednak dziecko nie mieszkało. Sama czasami mam problemy żeby osiągnąć złoty środek. I jak już przy tym pokoju jesteśmy to zapytam - skąd te zdjęcia i lampki nad łóżkiem? Sypialnia też mi się podoba, jedynie komputer jakoś taki mało nowoczesny co mnie zdziwiło bo po takich modernistycznych wnętrzach spodziewałabym się czegoś innego. Ale to szczegół.
Czekam na więcej Twoich prac
Czekam na więcej Twoich prac
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Oba projekty pomysłowe, nie brak im tak charakterystycznego dla właścicieli wystroju. Czerwień idealnie wpisuje się w wampirzy klimat, nie wspominając o tym, że już sama konstrukcja budynku urzeka. Na pierwszy rzut oka widać, że ten pałacyk ma za sobą długą historię, a jego mury niejedno już widziały
Jestem pod wrażeniem pięknego salonu ... i chociaż może to komuś wydać się dziwne - mrocznych podziemi.
Domek dla rodzinki, która lubi zbilansowane posiłki idealnie zaspokoi potrzeby moich simów. Ciepłe pastelowe barwy, prostota konstrukcji, słodki mini ogródeczek, czego więcej można chcieć od życia ... poza zdrowiem i finansami aby utrzymać to miejsce na ziemi.
Czekam na dalsze równie udane domostwa.
Jestem pod wrażeniem pięknego salonu ... i chociaż może to komuś wydać się dziwne - mrocznych podziemi.
Domek dla rodzinki, która lubi zbilansowane posiłki idealnie zaspokoi potrzeby moich simów. Ciepłe pastelowe barwy, prostota konstrukcji, słodki mini ogródeczek, czego więcej można chcieć od życia ... poza zdrowiem i finansami aby utrzymać to miejsce na ziemi.
Czekam na dalsze równie udane domostwa.