No i tak... No miałam czekać z zakupami do nowego miesiąca, ale ten... No to jakby palaczowi kazać czekać, że sobie dopiero po pierwszym fajurki zakupi i zakurzy. Szczególnie, że poleguję, nic nie robię w chacie i zwyczajnie mi się nudziło. I mam
I oczywiście jak tylko pobrałam natychmiast musiałam jakieś eksperymenta poczynić i wyszło takie... coś.
W założeniu to miał być starter dlatego z meblami i urządzeniem ogólnie marnie wyszło, bo trza było ciąć koszty. Ogólnie jednak jestem zachwycona nie tyle porami roku, co szklanymi dachami i pewnie każdy mój domek będzi emiał jakiś taki element teraz, albo jakąś wolnostojącą szklarenkę chociaż.
Sam dodatek na razie przejrzałam bardzo pobieżnie, znaczy nie sprawdzałam go w grze, ale mam rodzinkę, dawno temu zrobioną, której potomstwem planowałam sobie kiedyś zaludnić Newcrest (czy jak to tam się zwie). I oni sobie tak lewitują w czasoprzestrzni. Jednego dziecia się na razie dorobili, teraz jednak nabrałam ochoty troszkę z nimi spędzić czasu. Szczególnie, że mama tam ma już troszkę rozwinięte ogrodnictwo, więc jak nic trza będzie im dobudować szklarnię . Może później gdzieś ich tu przedstawię, chociaż to nic nadzwyczajnego, zwykłe simy robione bez cc, a ich dom to jedna wielka improwizacja rozbudowywany i wyposażany w miarę jak zarobili sobie na to środki. Na tej okolicy mam na razie takie dwa małe domeczki dobudowane (oprócz chatki Założycieli), z myślą o tym, że jakby mieli więcej dzieciów, to gdzieś by część pasowało ulokować. Generalnie to ubolewam, że sami mnie tymi dziećmi na bank nie zaskoczą ja bywało w trójeczce. Tam na koniec sesji gry często jeszcze robiłam szybki podgląd po domkach w mieście gdzie i kto przybył, albo kogo ubyło. Brakuje tego klimatu w czwórce niestety, dlatego tu zdecydowanie mniej gram więcej buduję.
Pora na mój eksperyment dachowy
Domek w sumie jest grywalny, ale żeby zadawać simowi czynności na sprzętach ustawionych pod szkłem trzeba grać z opuszczonymi ścianami. Na razie nie wrzucałam tego galerii, bo to takie rozpoznanie tylko. Ponieważ starałam się nie szaleć zbytnio obiektami z dodatków i akcesoriów to być może wrzucę, bo jak nie ma przy domku tej całej listy co do niego trzeba, to może komuś się do zabawy przyda
Pod kloszem
- Katel
- Budowniczy
- Origin ID: Katel
Pod kloszem
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Mega pomysł na wykorzystanie dachów w tym starterze tzn nie wiedziałęm, że ludziki terazmoga bezpośrednio chodzić.. w dachu (dosłownie) sądziłęm, że jednak potrzebne sa zwykłe ściany a Ty sprytnie zrobiłas przejścia w ściankach dachowych no super wykorzystanie! Zwróciłas mże uwagę na to czy w trakcie zimy te dachy sa zmrożone czy od razu staja sie białe bez fazy przejściowej ? Pytam bo jeszcze nie sprawdzałęm (uff puff czasu na zabawe brak). Świetny pomysł fajnie jest tak szerokokątnie podglądac co jest w mieszkankach. Nie lubie bardzo widoku obniżonych ścian (także w trybie zycia) więc przy mniejszych zwłaszcza pomieszczeniach patent który tu pokazałas może być szalenie przydatny. Super praca
Ale super Budowanie jest dla mnie koszmarem, ale patrząc na te dachy, jeszcze bardziej mam ochotę kupić najnowszy dodatek, ale niestety trzeba czekać na pieniążki. Fajnie to wszystko wygląda, szczególnie ogródek i sypialnia. Czy kiedy pada krople deszczu są widoczne na szybach? Jeśli tak to musi być mega przytulnie w taką pogodę Podoba mi się ten styl meblowania.
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Jeśli chodzi o sypialnię, to jednak wolałabym tradycyjnie mieć ścianę, bo nie lubię być podglądana no chyba,że zastosuje się szkło weneckie .
Zdecydowanie podoba mi się to maleństwo. Dzięki szklanym dachom oszczędzamy na prądzie, a wieczorami przy bezchmurnym niebie mamy dodatkową bezpłatną atrakcję - możliwość oglądania nieba w pozycji horyzontalnej.
Jak dla mnie ten projekt łączy w sobie romantyzm z oryginalnością.
Zdecydowanie podoba mi się to maleństwo. Dzięki szklanym dachom oszczędzamy na prądzie, a wieczorami przy bezchmurnym niebie mamy dodatkową bezpłatną atrakcję - możliwość oglądania nieba w pozycji horyzontalnej.
Jak dla mnie ten projekt łączy w sobie romantyzm z oryginalnością.
- Katel
- Budowniczy
- Origin ID: Katel
Dziekuję za odwiedzinki i za miłe słowa
Co do tej sypialni pod szkłem to masz rację, sama we własnym domu też bym sobie takiej nie urządziła . Ale w grze (a w czwórce to już szczególnie) trochę się przyzwyczaiłam chyba do tego że te ludziki jakieś takie drętwe, mało się ekscytują, albo jak już to prędzej są skłonne ekscytować się ciastem o klasie "wyśmienite" niż baraszkującą parą w sypialni. Nawet jeśli mają ją wystawioną za szybką jak na sklepowej wystawie
Co do tej sypialni pod szkłem to masz rację, sama we własnym domu też bym sobie takiej nie urządziła . Ale w grze (a w czwórce to już szczególnie) trochę się przyzwyczaiłam chyba do tego że te ludziki jakieś takie drętwe, mało się ekscytują, albo jak już to prędzej są skłonne ekscytować się ciastem o klasie "wyśmienite" niż baraszkującą parą w sypialni. Nawet jeśli mają ją wystawioną za szybką jak na sklepowej wystawie
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate