Witam wszystkich!

Fajnie, że do nas dołączyłeś! Albo dołączyłaś - nie dyskryminujemy tu nikogo. Chcielibyśmy cię troszkę poznać. Może coś nam o sobie opowiesz?
Borys_95
Roznosiciel kawy
Kontakt:

Witam wszystkich!

Post autor: Borys_95 » poniedziałek 29 cze 2026, 20:48

Hej zaczynam moją przygodę z Simsami! chciałem się zapytać, która część jest wasza ulubioną? moją są Sims'y 3 średniowiecze :)

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » poniedziałek 29 cze 2026, 22:37

Hejo :) Dla mnie to zupełnie inna gra niż sims 1,2,3,4 i niezmiennie kojarzy mi się z zabawnym klipem Agnieszki Chylińskiej dawno temu reklamującym medievalowe simsiaki :)
Ja mam bzika na punkcie tworzenia, dlatego Twoja ulubiona gra związana z simsowym światkiem od startu wydawała mi sie za mało modyfikowalna. Ale na pewno potrafi sprawić frajdę i w jakiś sposób zawsze mnie ciekawiła. Nie wiem jaką odsłone uznałbym za ulubioną, bo spędziłęm mase godzin na tworzeniu domków i światów w sims3, ale też już "kupę lat" mamy sims4 - w której co prawda zawsze narzekałem na brak możliwości łatwego edytowania, czy tworzenia otoczeń... ale z drugiej strony ...No, wiadomo jak to jest, kiedy jest już ta "kupa lat" :) Tworzyliśmy tu na forum wspólnie przebudowane miasta z Czwórki wiec ostatecznie dla chcącego nic...niemożliwego ;)

Zainspirowałeś mnie do sprawdzenia czy mamy taki temat w którym np Ty mógłbyś wstawić jakies obrazki ze swojej rozgrywki, czy pokazać jak Twoim okiem to wszystko wygląda i no cóż... - już mamy taki temat. W razie potrzeby więc zapraszam: https://www.simtopia.pl/viewtopic.php?f=52&t=6770

Gdybyś z kolei chciał pochwalić się rozgrywką, czy budowaniem w bardziej lionowych simsach, to łatwo znajdziesz odpowiednie tematy.

Jednak jeśli grasz jeszcze w cokolwiek innego to też nasza społęczność jest zawsze ciekawa dzielenia się rozgrywką i wrażeniami z innych gier; https://www.simtopia.pl/viewtopic.php?f=123&t=124
Mała prośba; dla lepszego działania forum, jesli foty wrzucisz nie z linku lecz wgrasz bezpośrednio na forum, to sugeruję by miały nie więcej niż 1000-1200 pix wysokości lub szerokości (górna liczna jesli to nie "kwadrat").
Możesz też linkowac i wstawiać także filmy (wstratczy czywiście wkleić link np do YT) jeśli je tworzysz.
Dobrej zabawy i mam nadzieje że zobacze coś z Twojej rozgrywki :)
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 29 cze 2026, 22:54

Witamy cię na naszym małym forum serdecznie!

Moją ulubioną ever jest The Sims3 Wymarzone Podróże. Do dziś siedzę w grobowcach z upodobaniem, grzebię się w artefaktach, układam kolekcje. Ale najciekawsze jest to, że w mojej prawie 26 letniej już przygodzie z The Sims- ani razu nie przeszłam tych wszystkich grobowców do końca! Jednego razu prawie mi się udało, ale na koniec miałam zadanie aby mnie przeklęła mumia, poraził prąd i przemoczyła pułapka wodna (znaczy - studnia). A ja kurde - wymordowałam wszystkie mumie, i otworzyłam wszystkie pułapki z prądem! I nie miał kto przekląć mojej Simki! Potem, gdy już się zmądrzyłam - zostawiałam nie zabite mumie tam, gdzie je mogłam ominąć, i nie rozbrajałam wszystkich pułapek. Ale mniej więcej gdy już prawie doszłam do końca grobowców - EA zaczęła zmieniać sposób korzystania z gry - trzeba było grać za pomocą EA App, czyli pobrać wszystko w wersji elektronicznej. No i wystąpił jakiś błąd, że nie mogłam uruchomić gry! Na długo musiałam porzucić trójkę i grobowce - aż w którymś momencie zauważyłam, że po latach EA dodała aktualizację do trójki - i gra... ruszyła! Mimo, że lubię też grać czwórką - z przyjemnością wróciłam do moich grobowców :) Gram do momentu aż mnie wywali z gry (co w trójce jest rzeczą nagminną, więc trzeba zapisywać stan gry co 10 minut - dosłownie!) - a gdy wywali, to wracam do czwórki ze złości... do czasu, aż mi przejdzie :)

Sorry za tak długi wpis.

The Sims Średniowiecze nigdy nie miałam. Jakoś nie ciągnęło mnie do rozgrywki w ten sposób... Ale jest dodatek do trójki - świat piratów Barnacle Bay - (do dokupienia w trójkowym sklepie sklepie store i poprzez EA App). Tam nie ma żadnego scenariusza, ale sam świat jest zrobiony w stylu Piratów z Karaibów - architektura rodem z Ameryki Środkowej albo gdzieś z okolic... :) Jeśli lubisz te klimaty to polecam, bo obecnie do wersji elektronicznej dodano komplet strojów i dekoracji, który pochodził z innej osobnej kolekcji - Łup piratów i jeszcze jednej, której nazwy już nie pamiętam.

Napisz, w jaki sposób grasz - czy rozgrywasz scenariusze, czy sam sobie stawiasz cele?
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
SimsoweAnime
Redaktor
Origin ID: SimsoweAnime

Post autor: SimsoweAnime » środa 01 lip 2026, 19:23

Ulubioną? Hmm.. Pod względem grafiki i możliwości urozmaicenia rozgrywki modami to czwórka, pod względem historii i detali to dwójeczka. :hearts/green-heart:
Ja w ogóle niedawno zakupiłam właśnie ten pakiet dwójeczki na swój laptop, więc skoro wakacje to pewnie będę ogrywać :a_drink:
Mam także nadzieję, że uraczysz nas swoimi dziełami / historiami z rozgrywek. Cieplutko witamy (choć w te upały pewnie bardziej powinnam napisać chłodniutko witamy) :cat_bye:

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » środa 01 lip 2026, 20:21

Witam nowego forumowicza! :) Trudno mi powiedzieć, którą część lubię najbardziej, bo one różnią się między sobą i każda przynosi inne doświadczenia. W związku z tym każdą lubię za co innego. A The Sims Średniowiecze to gra od której zaczęłam swoją przygodę z Simsami, dlatego mam do niej ogromny sentyment, mimo że prawie już w nią nie gram. Najczęściej ogrywam czwórkę, bo tu dużo można zrobić z modami.
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”