Groch z kapustą czyli archiwalne zdjęcia komiksowe.

Zrobiłeś fajne fotki? Wrzuć je tutaj a ktoś na pewno stworzy fajną historyjkę.
Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Re: Groch z kapustą czyli archiwalne zdjęcia komiksowe.

Post autor: SimDels » czwartek 12 gru 2024, 21:44

Łomatko :D Chyba nikt tak nietuzinkowo nie gra ,usmiałem sie niesamowicie na widok szceścia delsowatego z nową narzeczoną (?) acz troche mnie ona ze swoimi rozmyslaniami przeraża nie powiem :D Coprawda fajnie byłoby nie miec kości (ja sobie czasem żartuję, że...nie mam (bo nie lubie tematu- taki rodzaj głupoty) ale tak na zywca spalić wrzucic do rzeki czy jakoś tak no nie wiem czy ten związek jest aby bezpieczny acz wygibasy sa przednie - tak jakby oboje kości nie mieli :D Nawet sówki inwigilatorki przyleciały na zwiad zaciekawione historią, którą byc może zyje już cała okolica...
Ps: tak sobie teraz mysle, że gdyby jaga rozmyslała zbyt głośno (o tych kościach rzecz jasna) to finalnie mogłaby nawet zarobić od kościdły (w twarz) :D
tymczasem mroczny kolega robi swoje ale mam cicha nadzieję, że kózka jeszcze ma trochę czasu na przygotowanie sie do pobiegania z nim po łąkach za tęczą :) Dałaś czadu jak zawsze i od razu japka sie smieje, dzięki za to :) :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo: :79-face-cowboy-hat:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 13 gru 2024, 01:29

Ta uczta Perci @Percival159 nazywa się (chyba) księżycowa Zasłona czy jakoś tak i odbywa się nocą w tej najładniejszej części Ravenwood. Wszystkie Simy łącznie z duchami prezentują się hmmm... w całej okazałości, jeśli używa się modyfikacji znoszącej cenzurę (zapikselowanie). A jeśli jeszcze ma się wickeda, to już w ogóle bezeceństwa na całego.
Mroczny - jeśli akurat tam się pojawi - również wystąpi bez przyodziewku. Simy nic wielkiego nie wyprawiają same z siebie - głównie bawią się ogniem (chyba, że czegoś nie zauważyłam). Aaa- i pływają nago w jeziorku. Ale mój SIm nie był tam zbyt długo, więc nie wiem, jaki obrót spraw został przyjęty. Mam wrażenie, że z każdym nowym dodatkiem przesuwana jest granica achowań erotycznych - w tym dodatku śmierciowym nawet zaskakująco daleko!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » poniedziałek 16 gru 2024, 10:00

Kochani na dobry początek tygodnia przedświątecznego wysyłam wirtualne przytulasy i podziękowania za motywujące komentarze :D .
Idąc za rozważaniami Miśka ociupinę poeksperymentowałam, a oto efekty tego eksperymentu :o :lol: :oops:

nie rozumiem.jpg
zrozumiesz.jpg
ja gorę.jpg
Playboy.jpg
prezencja.jpg

Coraz bliżej święta i człowiek zaczyna gonić własny ogon; dlatego spokojnie bez szaleństwa, spróbujmy ten okres po prostu przeżyć bez stresu nie zapominając o odpoczynku :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss: .

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » poniedziałek 16 gru 2024, 23:31

No proszę - zachcialo się babci czarnoksięstwa, to ma teraz za towarzystwo zamiast czarnego kota - różowego (o zgrozo) królisia! I nadal konkurencji się nie pozbyła! Króliś jak to króliś - słodki i przytulaśny, w odróżnieniu od Jagi, która nawet nos ma spiczaty, i cała kłuje (nie tylko w oczy). Ale zdjęcie szlochającej Jjagi jest rozbrajające!
No i co teraz ma zrobić Kosiarz? Na Hefnera to on nie wygląda. Nie, że taki brzydki, ale że nie jest aż tak bezczelny! Hefner zarobił krocie na zdjęciach Marilyn, zapłaciwszy jej grosze, gdyż numer Playboya z jej fotkami wyprzedał się błyskawicznie! A gdy już dokonał swego nędznego żywota, to kazal się pochować obok niej w kolumbarium.

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » wtorek 17 gru 2024, 16:27

Babcia Jaga nie odpuszcza! :D :D :D A pomysły ma coraz bardziej oryginalne. Zamienić Kościldę w różowego króliczka, to jest coś! Ale czemu się Kosiarz tak obruszył i zgorszył, to ja zupełnie nie wiem... :D ;) Choć rozumiem, że z Hefnerem nie chce mieć nic wspólnego. Ale cała reszta, czyli Babcia Jaga i różowy króliś są całkiem spoko. ;) W sumie, jak się nie chce być Hefnerem, zawsze można zostać sułtanem! :D

Żarty, żartami... ;) ale historyjka przednia, choć króciutka. Fotka, na której Jaga zakrywa twarz dłonią w geście zażenowania czy rozpaczy, a Kosiarz się bulwersuje - wymiata. Świetne ujęcie! :a_bravo:
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » niedziela 16 lut 2025, 12:53

Zacznę od podziękowań dla wiernych czytelników :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss: moich wypocin.

W przerwie między próbami budowlanymi oraz kolejnymi wyzwaniami i życiem realnym aż dziw, że znajduję jeszcze czas na głupotki. Zauważyłam, że jest to sposób na to aby nie zgnuśnieć oraz trening dla rozumu :?

Zaczęłam od wyzwania Kosiarza potem zrobiłam Wyzwanie świąteczne o obecnie siłą rozpędu zabrałam się za Powrót do przeszłości. Motywacją jest to, że za darmochę od czasu do czasu wpadnie coś ciekawego co nie jest do pogardzenia :D
Tym sposobem zebrało mi się kilka zdjątek, które nasunęły mi następujące pomysły:

aktualizacja ukazała Kosiarza.jpg
feminatywy.jpg
my blondynki.jpg
nie zabiore ci jedzenia.jpg
przemyślenia.jpg
zero spokoju.jpg
a gdzie moje zdjęcia, na psa urok.jpg
wzorzec.jpg

Udanego nowego tygodnia wszystkim życzę i serdecznie wirtualnie pozdrawiam :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » niedziela 16 lut 2025, 22:03

Och, Bobi, nie ma to jak rozpocząć tydzień (wszak niedziela się kończy) - z banankiem na buzi. Rozciągnęłaś mi usta w uśmiechu tymi fajnymi fotkami. Ale chyba w zrzędliwym nastroju dziś te twoje ludki - łącznie z piesą! A to sukienka za krótka, a to feministki gotowe się pokłócić, a to Mroczny na łachy narzeka, albo wzrost do całowania nie taki :P

Ale number one to twoja psina - blondynka :) Pies bardzo obronny - najbardziej broni miski :) Moja psina obronna broniła kanapy!
Na koniec postanowiła zakłócić błogi spokój żółwika! (nie tylko ona zresztą, bo już mu brzęczą nad głową dwie ważki - zarazy :P )Czy piesa naprawdę chlapała? Czy to tylko zbieg okoliczności, że znalazła się nad wodą, a ty cyknęłaś fotkę. Zastanawiam się, bo to by była fajna interakcja, jeśli piecho mógłby merdać łąpką w wodzie.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » poniedziałek 17 lut 2025, 08:37

Blondynka wymiata i sprawiła mi wraz z reszta Twojej ferajny bardzo fajny początek dnia :) Fakt faktem, skandal; zdjęcie piesy powinno być obowiązkowe i to na pierwszym planie ,może druga blondynka cos zadziała w tej sprawie :) Świetntne foty i scenki :D Ciekaw jestem czy faktycznie koścideł jest teraz bardziej hmmm kościsty?
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny

Post autor: Percival159 » poniedziałek 17 lut 2025, 18:33

Ojć, to się podziało, jak Ala już napisała, wszyscy poniekąd trochę narzekają, ale cóż takie życie, nie zawsze usłane różami. A nawet jak usłane, to nawet róża choć piękna - ma swoje kolce. Świetne fotki, a piesek blondyn/blondynka jest wdzięcznym bohaterem bo albo psoci, albo pilnuje jedzenia, albo trzyma sztamę z panią. Tylko czemu nie ma go na rodzinnych fotach? To takie niesprawiedliwe... ;)
Bobi, dzięki Twojej fotce zauważyłam, że Mrocznemu zmieniły się ręce, wcześniej miał jakieś takie szarobure, zielonkawe, ale były to zwykłe dłonie. A teraz co? Kości? Ech, jakie rozczarowanie! ;)
A pan starszy chyba zazdrości, skoro tak dogryza młodzieży, na szczęście w myślach.
Świetne fotki, poproszę o więcej! :D :13-thumbs-up:
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » poniedziałek 17 lut 2025, 18:56

Zawsze nowe pokolenie jest inne niż poprzednie, krótka sukienka to dziś nie szok.. Tez uważam że kobieta powinna być niższa i niech się całują , na zdrowie :)
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » sobota 22 lut 2025, 08:20

Faktycznie przyznaję się, że zrzędliwy nastrój to ostatnimi czasy mój znak firmowy. Bo lat przybywa a problemów nie ubywa, i nawet gra nie poprawia nastroju. Jak już, to na krótko.

Dzisiaj obudziło mnie słońce więc mimo zimna, nastrój uległ w niewielkim stopniu poprawie ... co być może da się zauważyć u ludzików.

wizyta sąsiada.jpg
trudna decyzja1.jpg
to nie stadion.jpg
dokładnie którą.jpg
przysługa.jpg
gusta.jpg

Udanego weekendu w zdrowiu i dobrym nastroju życzę wszystkim oraz serdecznie pozdrawiam :14-face-throwing-a-kiss:

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny

Post autor: Percival159 » sobota 22 lut 2025, 21:47

Ach te gry w The Sims 4, sama niedawno odkryłam tę towarzyską gierkę, gdzie Simowie robią niekiedy bardzo zabawne miny. :) Beau Merrick ma chyba pewne obawy, czy da radę dwojgu wytrawnym graczom i dlatego się tak kryguje! :D A Sim Marvi chyba się zawiesił, słuchając odpowiedzi na swoje pytanie i teraz sam wypije oba napoje. :D Zresztą, Twoje fotki pokazują jak bardzo potrafią być skomplikowane kobiety w niektórych sytuacjach. :P Pokazać pierwszą z brzegu gwiazdę nie jest trudno, ale jak potem uzasadnić, dlaczego akurat ta, a nie inna! Ożywionego stracha na wróble jeszcze nie widziałam w grze, u mnie stoją na polu nieruchome. Nie chcą siadać z Simami przy stole! :D :D :D Świetne weekendowe fotki, Bobi! :13-thumbs-up:

I również udanego weekendu życzę, Tobie i pozostałym forumowiczom.
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » poniedziałek 24 lut 2025, 13:28

Bo Perci trzeba sobie trudu troszkę zadać i powchodzić w interakcje z Panem St(R)achem ") Trochę mu poszperać w kieszeniach (za każdym przeszukaniem trafia się na darmową paczkę nasion!), trochę zagadać, pożartować... Po kilku takich podejściach któregoś dnia zobaczysz w Simowym domu tego pana zajmującego się żywo komputerem! Albo oglądającego telewizję. Ożywiony sam z siebie podlewa i pielęgnuje roślinki, ale tylko przez jakiś czas. Gdy do niego nie zagadasz, nie pożarujesz, nie zainteresujesz się - znów znieruchomieje w swojej dziwacznej pozie. Ale gdy znieruchomieje - to po kilku zaczepkach, rozmowach etc - znów ożyje.

A twoje fotki Bobinko znów wprawiły mnie w dobry humor. A najbardziej ta wybredna "gwiazda" Pan chciał zadać szyku, okazać się romantycznym - a tu całkiem rzeczowo jednym wyrazem - pani sprowadziła go na ziemię! I cały romantyzm diabli wzięli, został jedynie reumatyzm, bo pan do najmłodszych nie należy :P

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny

Post autor: Percival159 » sobota 01 mar 2025, 21:36

Alu, no widzisz, to ja gapa jestem, bo nie przyszło mi do głowy, żeby interakcje ze strachem czynić, ale jak nasiona darmowe "dajo" podczas grzebania w kieszeniach, to się jednak skuszę! A jak on jeszcze w ogrodzie robi, to znak, że trzeba będzie zadbać o jego dobrostan! :D :P
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » niedziela 02 mar 2025, 11:26

Żeby strach na wróble ruszył się, potwierdzam trzeba - z nim się zakumplować :lol: ... a potem to już poleci z górki. Wysiłek w każdym bądź razie się opłaca :D

Tak się składa, że dzisiaj zamiast komiksu będzie gif z nieudanej próby włamania :shock: . Nadmienię, że interweniujący policjant okazał się bliskim znajomym właściciela posesji i na dobitkę jednym z moich ludzików, który pracuje na posterunku policyjnym :lol: .

włamywacz.gif

Żyjemy w trudnych czasach... wiec chyba nikt nie zaprzeczy, że dobrze jest mieć znajomości :D

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » niedziela 02 mar 2025, 14:56

Fajny gif i bardzo dobra jakość zdjęć, a te urocze wiaderka wiszące to z jakiego dodatku są ?
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » niedziela 02 mar 2025, 17:11

Kami, to jest kwietnik - klatka "Wściekła zieleń" z Kolekcji "Kwitnące wnętrza", którą serdecznie polecam :13-thumbs-up:

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » niedziela 09 mar 2025, 10:21

Utknęłam w serialach kryminalnych, krzyżówkach i Shortsach (nie jestem pewna czy to słowo się odmienia) czyli filmikach ze zwierzaczkami, co nie znaczy, że zupełnie odpuściłam sobie Simsy. Na dowód tego, że tak nie jest przedstawiam: nowych i starszych bohaterów moich ludzikowych potyczek.

Niobe.jpg
odświeżacz.jpg
sentencja.jpg
ten szkrab to twoje dzieło1.jpg
zasada Titanica.jpg
dzień kobiet2.jpg

i na zakończenie coś fikuśnego :lol:

fikuśny pocałunek1.gif

Udanej i pogodniej niedzieli oraz dobrego startu w nowy tydzień :14-face-throwing-a-kiss:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » niedziela 09 mar 2025, 11:23

Oj, Bobi, Delsinka, ten poczciwina w roli ochroniarza, i to przekupnego??? Mało prawdopodobne, ale w grze wszystko się może zdarzyć.
Sorry bardzo, ale przegapiłam twoje ostatnie fotki w tym temacie. Nie wiem jak to się stało?!!!!
Cóż - i w życiu jest się raz pod wozem, raz na wozie. Najważniejsze, by w każdej sytuacji dobrze się umościć... I z każdej wyciągnąć jakiś pozytywny wniosek. Czytałam kiedyś namiętnie serię książek o Pollyannie, Nawet ładny film powstał o niej.
Otóż ta dziewczynka słynęła z tego, że z każdej nawet niefajnej sytuacji potrafiła wyciągnąć jakiś pozytyw. W wyniku zawirowań losu wraz z ojcem znalazła się w bardzo trudnej sytuacji życiowej. I jakieś organizacje dobroczynne przysłały im paczkę na święta, w której znajdowały się m.in. kule do podpierania się. Pollyanna przełknęła rozczarowanie, i stwierdziła pogodnie - jakie to szczęście w tym wszystkim, że JA ich nie potrzebuję! Mam całe nogi! A mogłabym nie mieć jednej.

Dlatego to piszę Bobinko, by cię trochę rozweselić , i żebyś pomyśłała pogodniej... Choć na chwilkę.

Twoje ludziki w grze naprawdę żyją. Albo też umiesz się im przypatrywać uważniej niż inni.
Już kiedyś zastanawiałam się - skąd ty bierzesz te wszystkie celne riposty. Ja nawet w życiu najpierw muszę się zastanowić głęboko, co by tu rzec mądrego...
Owieczka jest rozczulająca. Koń, który mówi przeniósł mnie w czasy popularnego w latach sześćdziesiątych serialu Ed - koń który mówi.
A przekupny Dels naprawdę rozbawił...

Pisałyśmy w tym samym czasie - ja komentarz, a ty wysyłałaś nowe fotki.

Świetne są - jak zawsze. opanowałaś widzę już mistrzowsko sztukę sporządzania gifów, a ten z kapryśnym i całuśnym panem jest przeuroczy! Jak toto nadstawia się do całusa! Ale i pani chętna do spełniania tych kaprysów :P

Za kwiatka dziękuję w imieniu własnym i spółki :P Zwłaszcza od pana, który (wreszcie!) ciężko pracuje. Przynajmniej strój na to wskazuje!

Dziecko jest jak zwykle - przesłodkie. Sama zastanawiałam się - jaki udział w całym przedsięwzięciu zwanym posiadanie potomka mają mężczyźni, skoro nawet samą czynność zmierzjącą ku temu można zastąpić w laboratorium :22-thinking-face: Ale to oni zgarniają całą zasługę. i zapytani o progeniturę - oświadczają bez mrugnięcia okiem - urodziła MI.
Wkurza mnie to. Bo przede wszystkim - urodziła sobie! Cały proces tworzenia nowej istoty przebiegał W NIEJ! Wiem, feministka ze mnie wyłazi. Bardzo zbuntowana i zbulwersowana :P

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny

Post autor: Percival159 » niedziela 09 mar 2025, 17:32

Gif z próbą włamania robi wrażenie! A to, że na interwencję przybywa znajomy policjant sprawia, że to co dzieje się w grze nabiera niezwykłego realizmu i w moim, odczuciu - rozczula. Świetna sytuacja. :13-thumbs-up:

Kolejne fotki, urocze. Szczególnie to nawiązanie do opowieści o Niobe, które będzie miało pozytywne zakończenie w odróżnieniu od mitów. Za to z ogromnym niedowierzaniem patrzę na Sima psikającego sobie aerozolem w usta. W jakim dodatku to jest? :D :D :D Bo wygląda to zarąbiście.

Co do odśnieżania auta, to fakt... niektórzy to mają ciężko. Oczyszczanie auta zimą to frustrujące zajęcie, człowiek skrobie z samego rana, nerwowo spoglądając na zegarek, a potem jedzie do pracy. Jeśli aura nie sprzyja, to wychodzi z pracy i znowu skrobie, a kolejnego dzionka z rana - powtórka z rozrywki. No... jak nic robota głupiego! ;) Zupełnie jak sprzątanie domu czy gotowanie. I medalu nikt za to nie daje! :D :D :D

Na kolejnym zdjęciu przystojny tatuś jest bardzo dumny ze swojej ślicznej córeczki (a swoją drogą bardzo ładna mała Simka!). Żona urodziła, a on też chciałby się pochwalić jakimś większym wkładem w stworzenie tak cudnego potomka, więc mówi, że... uczy życia. Ale rezolutny mały szkrab szybko sprowadza go na ziemię! Zabawna sytuacja. :D

I dziękuję za kwiatka, symboliczną ale za to prawdziwą simową różę!

Świetne fotki i zaskakujące, bardzo trafne komentarze! A jako, że czytam w niedzielę po południu, to miły start w kolejny tydzień. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
(J. Kaczmarski)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zróbmy sobie komiks”