Kochani, w tekście utworu "Otwieram Wino"- Sidney Polak, spotkałam następujące stwierdzenie :„każda historia ma swój dylemat, ma swój początek i koniec, jak poemat“.
Pragnę powiedzieć, że nie wykluczam powrotu do historii magów i ich kolejnych potomków - ale nie teraz - może za jakiś czas

. Równocześnie nie chcąc pozostawić wątku Ja'ce w zawieszeniu, postanowiłam częściowo ujawniać prawdę o jego "trudnym dojrzewaniu".
Proces dojrzewania jest tokiem bardzo indywidualnym, nie jest uzależniony od wieku kalendarzowego. Zależy on od wielu czynników. Niektóre cechy i oznaki dojrzałości mogą pojawiać się w innym czasie, niż u rówieśników. Okazało się, że Ja'ce był tego właśnie przykładem. Niestabilny, rozkapryszony, wybredny, przyzwyczajony do ciągłych zachwytów ze strony płci pięknej, stał się przykładem wiecznego chłopca, którego cechowała między innymi niechęć do dorastania i nadmierne skupienie na własnym “ja”.
Przełom w myśleniu nastąpił dopiero w momencie kiedy został sam. Ale do tego też dojdziemy.
Pomysłem, który znacząco wpłynął na zmiany w jego życiu, okazało się zamieszenie w mediach ogłoszenia:
Ja'ce początkowo traktował dziewczynę jak kumpla, z którym można porozmawia na każdy temat, wyjść do klubu czy po prostu miło spędzić czas.
Nie dopuszczał do siebie faktu, że czas działał na jego niekorzyść

to co początkowo brał za kumplowanie się, powoli zaczęło przeradzać się: najpierw w przyjaźń, a następnie w głębsze uczucie. Punktem zwrotnym okazał się moment:
Właśnie wtedy uświadomił sobie, że to jest związek, w który chciałabyś wejść na poważnie ... zapragnął też podzielić się tym faktem z każdą napotkaną osobą:
Niezrażony oceną dawnej dziewczyny chciał jak najszybciej porozmawiać z Dianą i szczerze wyznać jej co czuje :
Przed ślubem, zgodnie z tradycją odbył się wieczór kawalerski, na którym Ja'ce obiecał kumplom:
Przepraszam za obfitość zdjęć, które przypuszczalnie będzie trzeba odświeżać, ale zbyt późno uświadomiłam sobie, że mogłam końcówkę dać pod nowym tematem . Sorry

Pozdrawiam i wirtualnie przytulam wszystkich graczy