Show must go on

Zrobiłeś fajne fotki? Wrzuć je tutaj a ktoś na pewno stworzy fajną historyjkę.
Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Re: Show must go on

Post autor: SimDels » sobota 23 maja 2026, 09:51

"Daje staruszek radę" :D Aż mi się zatęskniało za... trybem życia :D Świetna i zabawna relacyja (dzięki za wykorzystanie Delsowatego) ale też zaciekawiło mnie to co ten pak dlc oferuje (gdyz poniewuż go nie mam póki co). Tak więc zapytam Cię Bożenku @bobas52 bo jestem ciekawy czy np. to przelewanie z pustego w próżne to mycie naczyń w rzece/jeziorze czy może szukanie złota? :O Podobnie zastanawiam się co on robi "wracając do czasow dzieciństwa) bo wygląda jakby miał w ręku jaskółkę z papieru albo jakiś patyczek (puszczanie "statku powietrznego" ?). Jest tam także scenka kiedy jest po "przejściu przez mękę"... wydało mi się to zabawne bo skojarzyłem , że chyba przeszedł pare kroków po piasku na plaży i stwierdził, że to zadanie było droga przez mękę :D Ale domyślam sie, że chyba chodzi o coś innego albo chdziło o podnoszenie ciężarków? :)
No i kurcze powiedz bo naprawdę zaintrygowałaś - on wlazł do tej rury dzieckowej (czyli dorosły może?) czy bardziej oglądał rozwiązania techniczne zjeżdzalni w poszukiwaniu inspiracji do kolejnego budynku? :D :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » sobota 23 maja 2026, 11:04

Bobinko, nie żartuj. Jakie złe! Ja się zawsze uśmieję przy fotkach twojego autorstwa. Albo czegoś nauczę o grze!

Fajny jest ten dodatek przygoda wzywa. Okolica bardzo ładna, dużo nowych elementów budowlanych, a przede wszystkim nowych aspektów rozgrywki , nowych interakcji.

No i nowe kolekcje do zbierania, co śmieciarz alutek robi zawsze z lubością :

Zaskoczyłaś mnie jedną informacją - proszę o szczegółowe sprawozdanie, bo mój arystokrata utknął w Selwadoradzie, i nie chcę go stamtąd wyciągać przed zakończeniem urlopu. A do Selwadorady wysłałam go też dzięki tobie, bo przypomniałaś mi, że ten dodatek w ogóle posiadam :) I że uwielbiam podróżowanie! W SImach rzecz jasna - tylko w Simach :P

A ta informacja ma dotyczyć mapy na którą spogląda nasz Delsina. Czyżby ta mapa zmieniała swój wygląd? Oco tu chodzi?

Delsinka grzecznie i stoicko znióśł trudy zwiedzania nowego miejsca. Dał się powłóczyć po zakamarkach Gibbi Point - nawet do rury go wepchałaś! Motylki zamiast mieć w brzuchu - nosi potulnie w siatce. Pewnie jeszcze gąsienice paskudne każesz mu hodować? Ale na pewno spodobały mu się motyle i żabki wykonane techniką origami. Można je potem powiesić na ścianie!

Zjawiskowe są erupcje gejzeru - moja Simka siedziała tam pół simowego dnia by zobaczyć kolejny.
Widzialam, że ciebie też oczarowały te kolorowe bańki (dałaś fotkę w fotkach tygodnia). Wygląda to naprawdę zjawiskowo.
Pływanie kajakiem jest spoko - ale samo włażenie i wyłażenie z kajaka jakoś niespecjalnie jest dopracowane. Nie grałam w Gibbi Points zbyt długo, budowałam w tym czasie Howard Castle, i zajrzałam tam w poszukiwaniu idealnego miejsca na budowę :) Ale po powrocie z wyprawy do dżungli mój arystokrata na pewno pojedzie na kolejną - łapać motyle w Gibbi! :P

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » sobota 23 maja 2026, 18:59

Miśku, bardzo Ci dziękuję za wyrozumiałość, bo bądź co bądź wykorzystałam Twojego avka nie pytając Ciebie o zgodę. Moje ludziki nie są tak wszechstronnie utalentowanie i nie posiadają tylu cech co Delsik, dlatego wybór padł na niego.
Odpowiadając na pytanie ten pac w dużej mierze skupia się na poprawie sprawności fizycznej simów i ich latorośli.... ale nie tylko, bowiem uczymy się nowych skoków do basenu, łapiemy motyle, poza łowieniem na wędkę uczymy się łowienia ryb przy pomocy łuku i tworzenia różnych papierowych rzeczy w tym np: papierowych zabawek, dekoracji do powieszenia na ścianie i jak trafnie zauważyłeś papierowych jaskółek do puszczania. Można także bawić się w piekło niebo :

wróżby.jpg

Zajęć jest całe mnóstwo, bo dodatkowo z racji tego dziwnego ptaka masz do wykonania sporo zadań związanych z poznaniem legend tego miejsca. Mapa natomiast jest takim wyznacznik tych, które udało Ci się zakończyć. Dlatego na początku jest pusta a w miarę rozgrywki pokazuje co ludzikowi udało się osiągnąć.
Przelewanie z pustego w próżne to nic innego jak cedzenie (przesiewanie i płukanie) piasku i żwiru przez specjalne sito lub miskę, w tym wypadku poszukiwać tak można kryształy.
Z rury na placu zabaw mogą korzystać także dorośli:

zjeżdżalnia.jpg

Ślady butów zagubionego poszukiwacza przygód, które musiałam znaleźć aby zaliczyć zadanie, dały mi się we znaki. Kilkakrotnie obchodziłam wieżę i kiedy praktycznie chciała się poddać, dojrzałam je na ścieżce. O dziwo nie żałuję, że kupiłam ten dodatek.
Pozwala kolekcjonować motyle ( dla kolekcjonerów), bawić się w Wilhelma Thella, obejrzeć meduzy ... a jeszcze go w całości nie ograłam.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » sobota 23 maja 2026, 19:31

Bardzo ciekawie opisałaś Bobinko rozgrywkę - ja jak zwykle wpadłam tam i wypadłam, poświęciwszy dodatkowi niewiele uwagi i czasu, bo jak wspomniałam byłam pochłonięta czymś innym jeszcze przed wydaniem dodatku Królewskiego. Ale zdążyłam zauważyć tego wielkiego ptaka, wybuchy gejzeru, dziwne bąbelki - światełka, zestawy do składania origami, wolierę na motyle (wchodzi do jedej cała kolekcja - wypróbowałam :) ), oraz takie siateczkowe pojemniki na gąsienice, z którch - przy odpowiedniej pielęgnacji wykluwają się motyle, które mogą być wypuszczone na wolność lub trzymane w wolierze. Bardzo ładna animacja towarzyszy pływaniu kajakiem. Po rurach moja Simka nie łąziła, więc nawet nie wiedziałąm, że w rurze się zmieści :)

Teraz znów mniezaciekawiłaś i zachęciłaś i jak już pisałam - wiem, gdzie wyślę mojego Eryka gdy zakończy eksplorację Selvsdorady.:)

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » wtorek 26 maja 2026, 11:27

Bobi, Delsu przeżywa fajne i zabawne przygody w Twojej rozgrywce. I ciekawie opisujesz pakiet "Przygoda wzywa", którego nie mam, więc z ciekawością patrzę na to, co dzieje się u Ciebie. :) Plac zabaw ze zjeżdżalniami wygląda bardzo intrygująco. Interaktywna mapa to nowość w Simsach, ale trafiona nowość, która pokazuje postępy w wykonywanych zadaniach. Gra w piekło niebo - to wspomnienie z mojego dzieciństwa. :)
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zróbmy sobie komiks”