Co to ma znaczyć - koniec historii. To dopiero początek! Bobi, Myślę, że jest potencjał dla tej historyjki w oparciu o ten najnowszy, naprawdę super dodatek, który bije na głowę pozostałe. Chyba jedynie Wiejska Sielanka i Koniki mogą iść łeb w łeb z Umarlakami. Dlatego nie mów koniec - bo sądzę, że nabędziesz ten dodatek choćby po to, by pociągnąć tę historyjkę. I to by było dopiero coś!
Nie chcę przez to powiedzieć, że coś musi być, bo Alutka chce, i masz ten dodatek kupić. Ale jest sto jeden sposobów na nabycie owegoż. Przypominam, że wróciła lista życzeń do EA App
Nie skłamię, gdy powiem, że przez całe simowe życie byłam fanką cmentarzy i simowych historyjek z nim związanych. Nie wiem, skąd to się wzięło. Nawet w prawdziwym życiu - jako dziecko - nie bałam się cmentarza, bawiłam się z rodzeństwem na zapomnianym żydowskim kirkucie we Wrocławiu przy ul. Grabiszyńskiej (nomen omen).
Chodziłam z klasą na piękny cmentarz osobowicki (coś a la Powązki w Warszawie),na wycieczki jesienne. Zbieraliśmy kasztany i żołędzie na zajęcia plastyczne, bo ten cmentarz bardziej wygląda jak piękny, rozległy park pełen dębów, kasztanowców, klonów i lip. I innych drzew, których nazw nawt nie znam.
I wyobraźcie sobie, że w tym dodatku jest właśnie coś z klimatu tego cmentarza! Jest coś więcej - bo ma się wrażenie, że ożyło otoczenie z Forgotten Hollow - to, które jest tłem jedynie dla tych kilku domków, a o którym kiedyś wspominałam, że mogliby przy odrobinie chęci zrobić z tego park, do którego można by wejść. No i mamy to