Dels Parasolka

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Dels Parasolka

Post autor: SimDels » sobota 30 maja 2026, 19:47

Chyba wypadałoby (a nawet... przyleżało?) mi go dla zasady tu umieścić więc oto i on, brzydal tym razem w wersji parasol... folkowej :)
Nie sądziłęm, ze zrobię go tak szybko i już na starcie przy pierwszym użyciu gry. Pewnie dałoby się lepiej ale... próbowałem go zrobic po raz drugi i...no za każdym razem nie wychodził tak jak tu więc zostawiłem wersje pierwszą mimo pewnych niedoróbek. W grze sie sprawdza, nie jest może tak "niezniszczalny" jak simowa wersja ale da się nim i tu pograć całkiem długo bez jedzienia, sikania i tego typu "zbędnych rzeczy" które tylko rozpraszają ;)
Nie wiem czy wszystkie ludziki parafolkowe tak mają często ale jemu zdarzyło się autonomicznie tańczyć ..np na środku ulicy więc jakimś cudem ma to cos nieprzewidywalnego z simowej wersji (lub ja to sobie tak projektuję) ;)
Jego żywot jest tu: viewtopic.php?f=137&t=6750
Załączniki
delsu.jpg
dels1.jpg
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » sobota 30 maja 2026, 20:17

Miśkowaty ludzik, ale przystojny i jak każdemu z Twoich ludków, jemu również dobrze z oczu patrzy. :13-smiling-face-heart-shaped-eyes: Pracowity (już by całe miasto przebudował, gdyby mógł), kreatywny (maluje, gra na pianinie) i nie usiedzi w jednym miejscu (tańczy). Złoty chłopak. :) :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:

Co do jedzenia, to mam wrażenie, że paraludka wystarczy nakarmić raz dziennie i mu starczy. Za to mój szybko chce spać; potrafi wyspać się przed pracą, iść do pracy i wrócić... zmęczony. :D Odsypiam go wtedy przez chwilę (albo zwiększam "wyspanie się" kodem) i puszczam na miasto. A czasem jak nie pośpi po robocie, to około 19 ma żółty pasek "Śpij" i mu żadne interakcje nie wychodzą. :D Wiesz co sobie pomyślałam, że może dlatego jak Twój Delsina był w knajpie wieczorną porą, to wszystkich wymiotło po dobranocce? Może oni mają tak ustawione "spanie" jak mój Vitalij?
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » niedziela 31 maja 2026, 09:13

Delsinka Parasol na sto procent jest tym samym Delsem co w trójce i czwórce, więc traktuję go jako ciągłość. Po prostu żyje życiem równoległym - i już. W tym wypadku to skojarzyła mi się ta równoległość z pozycją horyzontalną, bo chyba tę pozycję na wstępie Dels uwielbia najbardziej. Swoją drogą - na to nadzwyczajne pragnienie snu narzeka większość nabywców Paralives... Na pewno to poprawią.
Zasmuciło mnie jedynie doczytane dziś info, że pełna wersja gry ukaże się mniej więcej za dwa lata.
Tyle to ja czekać nie będę, zwłaszcza że pierwszy pack poprawek twórcy tej symulacji szykuja na końcówkę tego roku.

Cóż - dla towarzystwa Cygan podobno dał się powiesić, więc nabędę te Paralives - nawet w tej fazie wczesnodostępowej choćby po to, by pooglądać sobie Vitalija i Delsinkę - co też nawywijają :) Może w międzyczasie Katel też wyprodukuje jakiegoś simselfa tfu - parasolselfa - i będziemy mieć simtopową "silną grupę pod wezwaniem" :P

Naprawdę - sympatyczny ten twój Parasolek Michale, ale to nie nowina, bo ten twój Misiek zawsze budzi bardzo ciepłe uczucia!
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » niedziela 31 maja 2026, 10:12

Uroczy jak w każdej growej wersji. Nie mogło być inaczej, bo bez względu na grę, twórca postaci wszędzie jest ten sam (nawiązując do piosenki Czerwonych Gitar "choćbym nie wiem co malował,spod pędzla mi wychodzi słoń").

Mimo tego, że przyzwyczaiłam się do simowej wersji, to ta również jak napisała Ala budzi sympatię.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » niedziela 31 maja 2026, 11:19

@bobas52 Dzięki Bobinku a ten tekst "choćbym nie wiem co malował,spod pędzla mi wychodzi słoń", będzie chyba moja dewizą co do tworzenia wogóle :06-smiling-face-open-mouth-smiling-eyes: :79-face-cowboy-hat: Fajne jest to, że w takich grach tworząc nawet inne postacie coś tam zawsze od siebie przemycamy a przy parasolsefie czy simselfie czy innym selfie lub elfie, tym bardziej :)
Jeszcze raz dzięki za ta dewize cały czas się śmieję :D (tak, ze swoją sklerozą nie kojarzę teraz tego kawałka ale ndrobię to obowiązkowo)

@Alibali Dzięki Aliczku. O tak, pozycja horyzopntalna to jest to co wszelkie Delsy lubią najbardziej :91-ghost: Fajnie, że rozkminiasz tez zabawę w parasolkowym uniwersum. Nie wiem jak ci się to spodoba ogólnie ale myśle, że napewno spodoba ci się możliwość pobudowania sobie na wielgaśnych parcelach w tej dodatkowej opcji no i miejmy nadzieję, że za pewnien czas także w dedykowanym mieście (lub tworzonym własnoręcznie). Dzięki serdeczne, wiadomoże jakoś sie różni ale co mnie rozbawiło, zachwouje sie jakby nieco podobnie :)

@Percival159 Dzięki Perci :) Co do karmienia to ostatnio straciłem cierpliwość i zamiast poszukać sobie kodów to zeżarłem nim chyba 5 jabłek na uspokojenie żeby zapełnić pasek i tak... zleciało mu do wieczora (serio) no ale hardo twardo polazł na miasto by wreszcie obadac sklepik w ruinach czegoś co wygląda jak baszta obronna.
Przy okazji sprawdziłem jak to działa, przełanczajac się na tą familię ale wygląda na to, że poprostu ustawia się w chałupce obiekty jak podesty sklepowe by wystawić cokolwiek na sprzedaż i może istnieją inne by jakoś oznaczyć godziny w których inne ludziki mogą przyłazić (i czasem włazić do pomieszczeń mieszkalnych :D ) czyli mamy jakby dwa rodzaje sklepu lub innego biznesu, taki łączony z podstawowymi funkcjami mieszkalno-biznesowy i bardziej biznesowy króloczo-norkowy ano i w sumie trzeci, aktywny bez szefa jak siłownia. Niby skądeś to znamy ale tu wyczuwa się jakoś, że coś sie tu jeszcze rozwinie lub - miejmy nadzieję - ta edytowalność będzie łątwiejsza czyli z opcją buldożera. Co do spania to jakoś ostatnio tak mi się zrobiło, że ucieszył sie z rozmowy chyba z jedną parasolką z tej sklepowej familii i... odechciało mu się spać na pewien czas :O
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » niedziela 31 maja 2026, 16:42

Chłopak fajny, choc nie mogę przywykną do tej kreski z gry, może się przyzwyczaję.
Ciężko się wypowiadać bo nie znam gry i jej możliwości, ale jak najbardziej Delsa oddaje . lubi tańczyć ok widać po ubraniu że ma w sobie sporo luzu
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Katel
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: Katel

Post autor: Katel » wtorek 02 cze 2026, 10:33

Delsowy paraludek doskonały i podobieństwa do simowych braci nie da się nie zauważyć, od razu widać że jedna rodzina :D
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate

ODPOWIEDZ

Wróć do „[Paralives] - Nasze Paraludki”