Dwójkowe (i nie tylko) pamiątki Frisski

Jesteś zapalonym architektem? Twoją pasją jest wymachiwanie kielnią i łopatą? To jest miejsce właśnie dla ciebie! Gracze wszystkich odsłon The Sims łączmy się!
Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Re: Dwójkowe (i nie tylko) pamiątki Frisski

Post autor: Alibali » sobota 13 wrz 2025, 01:18

Powiem tak - podoba mi się, ale nie wszystko. Jako zwolenniczka ładu i symetrii (coś odziedziczyłam po Poirocie) - ciężko znoszę, nawet w grze - wszelkie skosy, załamania i misz-masze.
Trochę mi się rymnęło przy okazji :P

Najbardziej podoba mi się sypialnia adult. Jest najspokojniejsza, i ładnie skomponowana kolorystycznie. Morskie zielenie z niebieskim i czernią dały tu zamierzony efekt. Dodatkowym spoiwem jest "indiański" wzór gobelinu(makatki) i dywanu. Żółć szafek jeszcze to podkręca. ALe zdjęłabym te miszmaszowe rolety, i dała spokojne białe, które wydaje mi się - uspokoiłyby bardzo płaszczyznę ściany okiennej, jeśli już koniecznie miałyby wisieć tam jakieś.
Druga sypialnia - dla dzieciaków - przez tę tapetę powoduje u mnie lekki zawrót głowy. I ten miszmasz firankowy jeszcze go pogłębia. Ale efekt tego zakręcenia chyba zamierzenie podkreśliłaś 'zawirowanym" dywanem, wirującą lampką nocną i okrągłym dywanikiem przy biurku.
Kiedyś modne były lampki nocne z wirującymi w cieczy kawałkami folii, które dawały taki właśnie wirujący obraz na ścianie i suficie, i taki sam efekt uzyskałaś dając tę tapetę.
Ale - jak napisałam wyżej - milośniczką zawrotów głowy nie jestem, choć doceniam starania.

Podoba mi się łazienka - biało-czarno-zielonomorska. Podkreśliłaś "przynależność" tematyczną do całości efektownymi kafelkami i ładnie dobranym wyposażeniem w bieli i czerni. Te właśnie szafki pasują tu idealnie.

I na koniec salon - spokojny, stonowany, choć nie monotonny. Przełamałaś tę czerń z zielenią odrobiną purpury (różowofioletowa barwa kilku elementów) - co powoduje, że wnętrze nie jest monotonne. Zastanawiałam się, czy nie pasowałby tam inny dywanik - choćby ten z sypialni adult. Ale jednak nie - za dużo w nim barw.
Jedynie ustawiłabym telewizor i resztę mebli w salonie- porządnie - czyli prosto :)

Imprezowa część na dachu - czemu nie. Ale zastanowiłabym się nad tym prysznicem - bo wg mnie kompletnie tam nie pasuje. Tak jak wspomniała Kamelia - samo jaccuzi wystarczy.

Mam nadzieję, że się na mnie nie zezłościsz, ale staram się zawsze być w zgodzie z własnym sumieniem i jeśli coś chwalę - to chwalę szczerze. I szczerze piszę, jeśli mi coś nie pasuje.
Jak powiadali mądrzy Rzymianie - jednemu pasuje rybka, a innemu akwarium, i o gustach (podobno) się nie dyskutuje. Chyba- że w simowym kąciku budowlanym :)
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » sobota 13 wrz 2025, 12:16

Może z racji tego, że sama lubię zieleń to w pierwszej kolejności na nią zwróciłam uwagę. Z tego co napisałaś Oaza w zamyśle miała być wakacyjnym domem, stąd ten "imprezowy" dach. Osobiście jako, że jestem minimalistką, wystarczyłoby mi: jacuzzi, grill, stolik z parasolem i krzesełkami ewentualnie barek... wszystko inne przeniosłabym do ogrodu. Bo powiem szczerze teleskop na dachu jest przytłaczający swoimi gabarytami.

Podoba mi się: sypialnia dzieci z jednym wyjątkiem - kolejny raz przedobrzonej ilości rolet oraz ładna kolorystyka sypialni małżeńskiej. Na wyróżnienie zasługuje również łazienka oraz ganek w romantycznej aranżacji :12-ok-hand:

P.S Nie orientuję się czy posiadasz okolice wakacyjne tj. jak Granitowe Kaskady z Ucieczki w plener lub Selvadoradę z przygody w dżungli. Do obu tych okolic Twoja Oaza pasowałaby idealni. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wielkie Simowe Budowle”