Kolejna garść informacji z Twittera o Paralives. Na pytania zainteresowanych odpowiadała Roxana (pani odpowiedzialna m.in. za Parafolki) oraz Alex Masse.
Na kwestie dot. odcieni skóry i mody (odpowiadała Roxana)
- Czy będą różne odcienie skóry? Jestem po prostu ciekawy, ponieważ w niektórych innych grach, ciemniejsze skórki mają odcień popiołu, czy wiesz, czy twoje odcienie skóry w ciemniejszych sekcjach są takie
Odp. Będziemy mieli koło kolorów do odcieni skóry Tęcza i mamy nadzieję, że unikniemy problemu "szarawej" cery we wstępnie ustawionych próbkach.
- Jakie są ograniczenia dotyczące odcieni skóry? Czy pojawią się niestandardowe kolory, takie jak niebieski lub różowy?
Odp. Tak! Koła kolorów oznaczają, że prawdopodobnie nie będzie żadnych ograniczeń.
- Czy można też mieć pastelowe kolory?
Odp. Tak. Znowu koło kolorów oznacza, że możesz wybrać dowolny kolor.
- Jeśli chodzi o genetykę włosów, to na przykład, jeśli zmienisz kolor włosów dorosłego parafolka na coś w rodzaju różowego, czy ich dziecko to dostanie? Myślę, że fajnie byłoby dodać opcję wyboru naturalnego koloru włosów.
Odp. Rozważamy taką opcję!
- Chcę mieć możliwość zmiany wzrostu i wagi. Uwielbiam personalizację, która pozwala uczynić postać wyjątkową, taką jak tatuaże i różne rodzaje ubrań.
Odp. Zmienna waga jest potwierdzona. Tatuaże i dostosowywanie wysokości, wciąż szukamy.
- Czy niektóre spodnie i spódnice mogą mieć wysoki stan?
Odp. Mam taką nadzieję. Mam teraz na sobie spodnie z wysokim stanem
- Z jakiegoś powodu, tak niewiele gier wydaje się dodawać opcje lakieru do paznokci na palce u stóp, co jest wstydem, ponieważ może to otworzyć wiele możliwości, szczególnie jeśli możesz kolorować na podstawie paznokci lub tworzyć niestandardowe treści, aby robić fantazyjne efekty, takie jak francuskie tipsy lub zdobienia paznokci.
Odp. Dostosowywalne paznokcie to coś, co pojawia się dość często w propozycjach pytających, więc rozważamy to
Teraz Pan Masse:
- To będzie dziwne pytanie, ale jak nasze parafolki „stworzą nowe życie”, jeśli tak zrobicie. czy będzie to coś w rodzaju sims 4, gdzie jest cenzurowane, czy będzie bardziej nieocenzurowane?
Odp. Zostanie ocenzurowany, gra uzyska ocenę 13+ (nastolatki).
- Czy niemowlęta będą parafolkami, a nie przedmiotami?
Odp. Nie chciałbym, żeby były przedmiotami!
- Czy zobaczymy, jak dziecko z czasem rośnie lub zaczyna bełkotać? Oczywiście na ekranie twórcy będą kategorie lub ustawienia wstępne, ale jest to ciekawy pomysł do zobaczenia.
Odp. Rozważamy stopniowe starzenie się.
- Chciałbym zapytać, czy są szkoły ... czy będą szkoły wyższe i uniwersytety? Czy byłyby w stanie współdziałać?
Odp. Wciąż nie zdecydowaliśmy o szkołach, więc na razie niewiele mogę powiedzieć. Ale szkoły prawdopodobnie na początku będą proste, więc nie będą mogły być interaktywne. Uaktywnienie ich to dużo pracy, więc może jest to coś, co możemy dodać później po wydaniu gry podstawowej.
- Czy będzie wiele opcji osobowości?
Odp. Tak! Chcemy mieć złożone i różnorodne osobowości
- Bardzo bym chciała, abyście wszyscy (w pewnym momencie, nawet jeśli nie zostaną wydani), stworzyli podobną / lepszą wersję tego, w jaki sposób Sims 4 ma trans simy jako opcję! Jeśli wszyscy moglibyście zrobić to lepiej niż Sims 4 i mieć Trans Simy dostępne poza CAS, byłoby to niesamowite.
Odp. Planujemy coś w tym kierunku. od samego początku będzie lepiej.
- Czy będą bary? A jeśli tak, w jaki sposób obchodzić się z alkoholem? Nie mam nic przeciwko temu, że ma inną nazwę, aby obniżyć ocenę gry, ale chcę, żeby miało to ten sam efekt. Tylko dorośli mogą pić i mogą się odurzyć.
Odp. Będzie alkohol, ale nie wiemy jeszcze, czy będziemy go nazywać jakoś inaczej. Mogą więc być też bary! W każdym razie alkohol powinien sprawić, że będziesz pod wpływem alkoholu
- Czy Paralives będą miały jakieś maskotki lub zwierzęta? Podobnie jak sims ma lamę i gnomy.
Odp. Prawdopodobnie! Chcemy dodawać takie fajne rzeczy
- Czy Parafolk będzie mówić w swoim własnym języku, podobnie jak Simowie mówią w języku Simlish? Jeśli nie, jakie masz plany (jeśli w ogóle)?
Odp. Prawdopodobnie będą mówić jakimś bełkotliwym językiem, tak

Ale tekst na plakatach, frontach sklepowych itp. Będzie w języku, w którym grasz.
- Zastanawiałem się, czy pozwolisz modderom na tworzenie wielu modów i czy będą jakieś tutoriale pokazujące, jak tworzyć mody.
Odp. Będą narzędzia dla modderów i planujemy zrobić tutoriale, które pomogą ich tego nauczyć. Powinno być możliwe tworzenie dowolnych modów.
- Będziesz tworzyć pakiety rozszerzeń, czy może wszystko będzie w pierwszej grze, a potem stworzysz nową serię podobną do GTA?
Odp. Obecny plan obejmuje wiele bezpłatnych aktualizacji treści i kilka dodatków.
- Zauważyłem w filmach, że podczas budowy możesz umieszczać przedmioty w zasadzie w dowolnym miejscu, ale nie jestem zbyt dobry w utrzymywaniu rzeczy, więc czy będzie funkcja przyciągania?
Odp. Tak, będzie przyciąganie, aby ułatwić wyrównywanie obiektów
- Czy Paralives w którymś momencie będzie grą wieloosobową?
Odp. Może w dalekiej przyszłości, ale w tej chwili nie ma na to żadnego planu.
- Nie podoba mi się to, że zmuszam cię do publikowania treści i nie chcę, żeby brzmiał jak ten tweet, ale jak ..... jak to się dzieje, wszystko jest dobre, nad czym obecnie pracujesz ????
Odp. Hej! Wszystko idzie dobrze, dzięki! W tej chwili ciężko pracujemy nad postaciami i naprawdę nie możemy się doczekać, aby pokazać je, gdy będą gotowe
- Czy gra będzie wydana w 2020 roku?
Odp. Hmm ... to zbyt optymistyczny wariant!
- Czy wiesz, ile będzie kosztowała gra, gdy ją wydacie? Gra wygląda tak dobrze! Jestem podekscytowany!
Odp. Dziękuję Ci! Dokładna cena nie została jeszcze ustalona, ale będzie mniej więcej taka sama, jak w przypadku innych gier tego gatunku.
Z powyższych kwestii najbardziej rozbawiła mnie sytuacja odurzonego Parafolka będącego pod wpływem