Paralives - bieżące informacje i ciekawostki dotyczące gry

Awatar użytkownika
Katel
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: Katel

Re: Paralives - bieżące informacje i ciekawostki dotyczące gry

Post autor: Katel » niedziela 22 sty 2023, 16:21

Wnętrza na tych fotkach wyglądają naprawdę ładnie, ja bardzo lubię szpargały i od zawsze mam z nimi tak, że nigdy mi ich grze nie jest za dużo :) Ogólnie grafika coraz bardziej mi się w tej nowej grze podoba, jest zdecydowany progres z tym co pokazywano nam wcześniej. Ale co do ludzików... Wcześniej zamykałam oczy i zdawało mi się że ich wygląd wogóle mnie nie rusza. Teraz na tym filmiku gdzie stoi ludź w ty całkiem przyzwoitym pokoiku z ładnym oknem, kwiatkiem i podłogą mam paskudne wrażenie, jakby sam ludzik został wycięty z papieru i wklejony z innej bajki. Może to tylko moje odczucie takie, ale trochę jakby grafika ludków nie kleiła się z grafiką całej reszty :/. Nadal jednak zdecydowanie kibicuję Paralives :D
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 02 lut 2023, 20:47

Znów jakaś nowinka z Paralives. Powinni się trochę spiąć, pójść za ciosem, bo widzę, że powoli zainteresowanie tą grą spada...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » piątek 10 lut 2023, 10:02

Dzisiaj zobaczyłam na stronie oficjalnej Paralives (na YT) śliczny malutki domek podmiejski - trochę z ukłonem w stronę wiktoriańskiego stylu w wyd. amerykańskim ( charaktrystyczny element szczytu dachu). Podoba mi się tam wszystko - bardzo ładne pnącza - róże o wielkich i wyraźnie zrobionych kwiatach, śliczne bluszcze, rynna i beczka na deszczówkę pod nią. Zróżnicowana wielkość śmietników do segregowania odpadków, (mam nadzieję że bez wciskania klawisza [ lub ] ), ładny komin z "wkładką" czyli jak w realu - dodatkową rurą ceramiczną chroniącą komin przed rozsypaniem się.
Śliczne trawki i inne roślinki... Gdyby tylko poprawili wygląd tych paraludków... :(

Filmik jest tu

cały ich kanał na YT jest tu

https://www.youtube.com/@Paralives

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » środa 15 lut 2023, 00:22

I kolejna ciekawostka - jak wyglądają pocałunki między Paraludkami o różnej wysokości sylwetki

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » środa 15 lut 2023, 10:15

Może dojdzie jeszcze pocałunek w czółko skoro jak sie okazuje wszystko jednak "sie da" ;) Kibicuję, niech sobie te ludziki będa papierowe (chyba inne nie będą) tylko poprosze edytor świata i git wsiąknę ;P
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » środa 15 lut 2023, 20:44

No faktycznie dziwne te simy, jak by wycięte z kartonika, bez żadnego 3d, cieszę sie bardzo bo ciekawe czasy się zbliżają
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » środa 15 lut 2023, 23:46

No właśnie, Kami - gra zapowiada sięsuper, tylko te Parafolki do kitu! Żeby chociaż nie były obrysowane tą cienką ciemną kreską - bo to sprawia, że wyglądają jak 2d a nie 3d. Myślałam, że to poprawią, ale już tracę nadzieję :(

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » czwartek 16 lut 2023, 07:39

Dla mnie są lepsze od simów z TS1 i to wystarczy :)
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » sobota 25 lut 2023, 16:54

Kolejne informacje o grze. Jenyy, jakie tam są śliczne te malutkie kluttersiki - kubeczki, dzbanki, czajniki, fartuszki, nawet ściereczka przy kuchence. Prawdziwie zagospodarowana przestrzeń. Szkoda że nie ma tłumaczenia na polski - można włąćzyć napisy - ale też tylko w j. angielskim. Może ktoś coś tu dopisze, o czym tam mówią?

Z tego co zrozumiałam (w komentarzach) to dłuugo jeszcze poczekamy na tę grę. Możliwe, że nawet nie zdążę w nią zagrać :(

Awatar użytkownika
anie_1981
Asystent

Post autor: anie_1981 » poniedziałek 27 lut 2023, 12:01

Paralives wygląda coraz lepiej, na początku kolorystyka w ogóle mnie nieprzekonywała, powiem więcej, nie podobała mi się ta gra w ogóle. Ja przywiązuję mnóstwo uwagi do wyglądu gry, do jej strony graficznej. Dlatego tak długo nie mogłam się przyzwyczaić do TS4. Ta infantywna graficzka, rodem z taniej kreskówki, wręcz groziło to puszczeniem tęczowego pawia na klawiaturę. Całe szczęście mam mody zastępujące tekstury, dzięki czemu grze jest nieco bliżej do TS3.

A wracając do Paralives, to ciekawe kiedy ta gra wyjdzie, bo robią ją już tyle czasu, że ojojoj. Ciekawe ile będzie kosztować, i czy będą dodatki. Nie wiem jak Wy, ale ja nie znam żadnego innego symulatora życia niż Simsy. Nie tylko nie znam godnego przeciwnika dla serii TS, ale w ogóle żadnego przeciwnika. Miło wiedzieć, że EA w końcu przestanie być monopolistą, ciągnącym za dużo kasy od klientów.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » poniedziałek 27 lut 2023, 14:42

Mnie nadal odrzuca od wyglądu postaci... Zastanowiłam się nad opinią Eli - (kreatory)... I nie zgadzam się!

Mieliśmy w czasach TS1 i TS2 słabe porównanie, i nie znaliśmy możliwości jakie dają gry - łykaliśmy, co dają...

Jeśli dziś mamy piękne postaci w Wiedźminie, Grze o Tron czy innych, to czemu u diaska - nie można zrobić takich również w TS3 czy TS4 czy tym bardziej Paralives. Jeśli pozostaną przy tym, co prezentują, to uważam, że nie zagrzeją długo miejsca na rynku, a już najmniejszym problemem będą dla EA. Dlaczegóż upierają się przy tym papierowym wyglądzie Paraludków a przykładają taką wielką wagę i najwyższą staranność do detali wyposażenia domu i otoczenia. Nie mogę tego pojąć! Podejrzewam, że wygląd (obecny) Paraludków to jest zmyłka dla konkurencji, a prawdziwy wygląd pokażą dopiero w trakcie premiery,
W komentarzach pod filmikiem zauważyłam, że ktoś wspomina o dacie premiery w 2026r... Może do tego czasu zdołają ogarnąć temat.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » sobota 04 mar 2023, 10:08

Pochwalili się znowu w Paralives ciekawą opcją

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Kontakt:

Post autor: SimDels » sobota 04 mar 2023, 20:22

Może da się więc pobawić w prehistorię i monolityczne struktury , nieźle 🐹 ja już to chce nawet bez ludzików ,kiedy widzę jaka swobodę planuje Paralives to ts4 nadal bez możliwości choćby przesunięcia parceli wydaje mi się już całkowicie nudnym ...hmmm monolitem* no ale.. mam nadzieję że się doczekamy. *Sytuację poza masa płatnych dlc ratuje debug i tools choć ja go jeszcze nie ogarnąłem. Edytowalność wszystkiego w sumie powinna być podstawia takiej symulacji ,fajnie że twórcy paraludkow doskonale to rozumią.
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Kirka
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KirrkaNa

Post autor: Kirka » piątek 10 mar 2023, 16:49

Alex Masse upublicznił post , który ukazał się na Patrenonie pod koniec grudnia 2022 r. Dotyczy on kreatora postaci.
parafolk - tekst.JPG
parafolk - nos.JPG
parafolk - policzki.JPG
parafolk - starszy.JPG
parafolk - loki.JPG
parafolk - loki 1.JPG
parafolk - loki kolory.JPG
parafolk - loki kolor 1.JPG

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » piątek 10 mar 2023, 19:17

Luksusowa fryzura??? Chyba żartują sobie! Wygląda jak mop! Jeszcze gorzej niż czwórka na początku!

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Kontakt:

Post autor: SimDels » piątek 10 mar 2023, 23:17

Też mi się z mopem skojarzyło 😃 niemniej te postacie ogólnie chyba da się polubić ,traktuje koncept tej gry trochę tak jak anime gdzie też mamy piękne realistyczni baśniowe pejzaże itd i wyraźnie rysunkowe dynamiczne postacie do tego kontrastujące z tym otoczeniem (początkowo trudno się z tym oswoić w anime)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Kirka
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KirrkaNa

Post autor: Kirka » piątek 31 mar 2023, 18:08

Zespół Paralives ostatnio pochwalił się pracami związanymi z ... jedzeniem. Oto wyniki:
paralives 1.JPG
paralives 2.JPG
paralives 3.JPG
paralives 4.JPG
paralives 5.JPG
paralives 5a.JPG
paralives 6.JPG
paralives 6a.JPG
paralives 7.JPG
paralives 8.JPG
paralives 8a.JPG
Trzeba przyznać, że potrawy "przygotowane" przez Masse i spółkę wyglądają smakowicie :)
Parę dni temu Alex Masse przyznał, że cały zespół zagrał w Paralives, by wychwycić błędy i niedociągnięcia. Z tego można wysnuć wniosek, że gra jest na nieco dalszym etapie niż to ujawniają jej twórcy. Oby!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Paralives”