Villa Locone

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Villa Locone

Post autor: Kamelia » piątek 24 lip 2026, 22:12

Miała być odrobinę męska w środku i na zewnątrz. Ale jak już stanęła i zobaczyłam widok to już nie mogłam się powstrzymać i trosze pozmieniałam, np okna na łukowej ścianie oraz ogród.
Efekt powstał w Tartosa, na ostatnim zdjęciu jest konkretna parcela, mam ochotę sama zamieszkać z takim widokiem. Dech w piersiach zapiera.
Załączniki
Villa Locone_by Kamelia.zip
(293.06 KiB) Pobrany 20 razy
Slajd1.JPG
Slajd2.JPG
Slajd3.JPG
Slajd4.JPG
Slajd5.JPG
Slajd6.JPG
Slajd7.JPG
Slajd8.JPG
Slajd9.JPG
Slajd10.JPG
Obraz2.jpg
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » poniedziałek 27 lip 2026, 23:12

Za każdym razem zadziwia mnie Twoja pomysłowość Kami; potrafisz zrobić majestatyczny i realistyczny pałac brokowy czy wiktoriański, by za chwilę pokazać np dom japoński, własny projekt modrnistyczny czy jak tu ,znów świetny pałac o pomysłowej bryle i zawsze dbasz o najmniejsze szczegół, tak jakbyś przeprowadała prawdziwe studium stylu i projektu przed budową. Tak jest też tu, podoba mi się pomysł z wnęką mającą zaokraglone ściany :12-ok-hand: ,ozdobniki ale także cały kształt i plan bryły, który ładnie wkomponowuje się w otoczenie. Zastanawiam się w tej półokrogłej cześci na tyłach czy to takie okna w kształcie barokowych /neobarokowych paneli czy też sama to jakoś wykombinowałaś (?) Delsu pewnie z rozpędu dałby tu ...czerwony daszek :D ale Ty przypominasz, że są i inne rozwiązania niekiedy także lepiej pasujące jak tu. O wnętrzach także możnaby długo, to są dla mnie poprostu perełki. Znów niesamowity hol z balustradą, bardzo lubię te Twoje hole i klatki schodowe. Poproszę o wyjaśnienie jednego szczegółu; na fotce przedostatniej jest prysznic wkomponowany w ramę; czy to jest taki element z jakiegoś dodatku czy wkomponowałaś tu w jakiś sposób lustro albo obraz? :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » wtorek 28 lip 2026, 19:37

Gdzie @SimDels dałby daszek i to czerwony ?
Ta okrągła ściana oraz lustro o które pytasz maja wstawiony panel z dodatku królewskiego.
Właśnie w pierwszej wersji miałam tam wstawione okna (w wygiętą ścianę ), udało się zrobić zakrzywione jak ściany, Ale były małe, może wyglądały lepiej i bardziej klasycznie, lecz stwierdziłam że wolę widok panoramiczny.
Dom nie ma basenu lecz stwierdziłam że trudno i tak uważam że jak na tak mała działkę to wyszło nieźle. Jak mówiłam koncepcja zmieniała się w trakcie budowy i podziwiania WIDOKU

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 31 lip 2026, 19:55

Ty się tak Kami nie rozpędzaj, bo Alutka nie może przecież mieszkać we wszystkich pałacykach naraz :P Każdy jest śliczny i każdy ma coś, czego nie ma ten drugi. I w końcu jak ten osiołek z sianem i owsem - w końcu zostanę - może nie głodna, ale...bezdomna!

Pięknie umeblowałaś pałacyk, a i widoki z niego roztaczają się cudne. Kolejna perełeczka do kolekcji.
Wspomniałam wcześniej, że przemeblowuję Tartosę - i ten pałacyk również znajdzie w niej swoje miejsce.
Zabierz się jeszcze koniecznie za przebudowanie tej landary miejscowego mafioso - bo choć z zewnątrz może jako tako ujść, to wewnątrz jest szpetna. Zamierzałam tam wybudować wille z winnicą zamast tego pałacu, ale może ty wpadniesz (w co nie wątpię) na koncepcję tak wspaniałej winnicy jaką już zrobiłaś w trójce, i będę mogła się cieszyć grą zamiast męczyć się nad koncepcją :P
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » sobota 01 sie 2026, 16:41

Alu na tej parceli myślę postawić pałac na wodzie, jak dam radę. I niestety raczej nie będzie w stylu śródziemnomorskim. Tylko klasyczny.

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » środa 05 sie 2026, 11:52

Wspaniała, monumentalna willa, która spełnia wszystkie wymagania osób doceniających piękno otoczenia, w którym się znajduje. Luksu i elegancja pomieszczeń są dopełnieniem staranności jaką wkładasz w każdy projekt.

Jeszcze raz powtórzę wyrafinowany, unikatowy projekt w sam raz dla koneserów architektonicznych perełek :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo: .

Awatar użytkownika
Percival159
Kronikarz
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » sobota 08 sie 2026, 09:26

Pomysłowa bryła, tchnie surowością połączoną z łagodzącymi tę surowość detalami wykończeniowymi. Wnętrza w sporej części faktycznie są takie bardziej męskie, ale jednocześnie bardzo ładne, dystyngowane, dopracowane z ogromnym polotem. Hol jest super, a poza tym zauroczyła mnie ta część z galerią kwietnych obrazów, i ogólnie całość klimatem bardzo wpisuje się w stare dworki i pałace. Wszystko jest jak żywe i wyjęte z dawnych czasów. Wspaniała praca! :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kameliowe Budowle”