Peacock

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Peacock

Post autor: Kamelia » sobota 27 cze 2026, 19:31

Zanudzę Was tymi domami ale lubię to wszystko co wyszło wraz z dodatkiem królewskim.
Ten jest w innym stylu jeśli chodzi o bryłe, nazwę go pałacykiem.
Taki w mieści dla arystokracji, 2 sypialnie jedna służbówka, siłownia , oranżeria. Oczywiście mała sala balowa. Jak zawsze mało dodatków i kolekcji

PS mam jeszcze 2 maluszki 15x20 - jeden bogaty a drugi skromniejszy ale to chyba już koniec zabawy w pałace
Plik do pobrania nad zdjęciami
Załączniki
Kamelia Peacock house.zip
(307.33 KiB) Pobrany 21 razy
paw.jpg
Slajd2.JPG
Slajd3.JPG
Slajd4.JPG
Slajd5.JPG
Slajd6.JPG
Slajd7.JPG
Slajd8.JPG
Slajd9.JPG
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » sobota 27 cze 2026, 20:19

Oglądanie tak wspaniałych projektów nigdy nie nudzi. Pałacyk jest dopracowany w każdym calu tak od strony zewnętrznej, jak i wnętrz.
Cudownie prezentuje się oranżeria ze szklanym dachem i okami przypominającymi misterną koronkę. Reprezentacyjny charakter elewacji podkreślony został schodami, prowadzącymi do wejścia głównego do pałacu.

Odwiedzając takie perły architektury, ma się szansę poczuć atmosferę minionych epok. Gratuluję imponującego dorobku i nieustającej pasji do architektury :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » sobota 27 cze 2026, 22:22

"Zanudzaj" ile wlezie bo nie sposób naprawdę zanudzić czy znużyć tak pięknymi i dopracowanymi projektami. Dla mnie pałąc jest fantastycznym chyba nieco mniejszy od poprzedniego ale także monumentalny w swoim przepychu i reprezentacyjnych wnętrzach włącznie - tu także - z klatką schodową. Przy tym jest zupełnie inny więc nie powielsza tylko kreujesz wciąż nowe. Podoba mi się oranżeria ze szklanym dachem i cała struktura założenia , roplanowanie. ładnie prezentują się "kury" (chyba pawie?) pomnikowe z basenem. Zaskoczyły mnie te okrągłe powierzchnie, jak się domyślam pewnie w sekcji dywanów może w dodatku królewskim (?) ale kojarzące sie bardziej z jamienną podłogą i tak używane, świetnie dopełniają tu całości. Piękna bryła ,wnetrza i cały plan. Jesli chodzi o mnie to Twoje pałace mi sie napewno nie znudzą i mam cichą nadzieje że to nie jest taki definitywny koniec z tego rodzaju architekturą od Ciebie. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 29 cze 2026, 13:26

@Kamelia Kami, napisałam komentarz, i mi go wcięło. Nie jestem pewna, czy przypadkiem nie wpisałam do jakiegoś innego tematu. Ale że padłam od gorąca - to na dziś dam sobie spokój. Sprawdzę co się stało później. Ps. dom jest cudny!

Edit - nie ma! Wcięło :a_angry:

Kami ani mi się waż nawet pisać, że to ostatni pałacyk! To gdzie ja mam mieszkać z moimi arystokratami, ja się pytam? Zamierzam nimi przebudować całą Tartosę, bo tam mi najlepiej pasują! I w połowie mam zaprzestać??? Js jestem ranna ciężko na oko, a zaniedługo na oba, i chcesz taką sierotkę zmuszać do ciężkiego noszenia cegłówek? :a_grin3:

Oj, pasuje ci ten zestawik bridgertonowski, - szalejesz! Robisz takie cuda jak ten śliczny Peacock!
Zastanawiam się wielokrotnie - jak to jest, że potrafisz wydusić tak dużo z samych obiektów w grze i debugu, z ograniczeniem nawet do kilku dodatków - (a przypomnę, że kompletna gra TS4 liczy sobie ponad sto części wliczając kolekcje!) a ja sie męczę z tysiącem (albo i kilkoma) obiektów cece! Mam odpowiedź jak na dłoni - jestem za leniwa, by przeszukiwać cierpliwie debug i zakładki gry w trybie budowania... A przecież zdaję sobie sprawę, że wiele rzeczy tzw cc to są obiekty z gry uwolnione z trybu debug!

Te tapety to jest naprawdę chyba najbardziej udany zestaw jaki EA wypuściła. Są naprawdę śliczne.

Zaraz sobie wgram pałacyk i oblukam bliżej tę śliczną oranżerię - jest jak z mgły i koronki!
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » wtorek 30 cze 2026, 15:20

Piękny pałacyk z koronkową oranżerią, czyli częścią wypoczynkową z fontanną i roślinami, która swoją bryłą i kolorystyką super wpisuje się w klimat całego budynku. Wnętrza cudne, bardzo ładna kuchnia.

A przy tych upałach, które mamy bardzo odświeżająco patrzy się na tę część pałacu z granatowymi wzorami na ścianach i białym z dywanem, gdzie też jest granat i zgaszona biel między innymi, ale w połączeniu z resztą ten dywan wygląda jak część ozdobnej, chłodnej kamiennej posadzki. Tu mam podobne odczucia do Delsa.

Fajny taras z basenem oraz układ roślin wokół pałacu. Świetna praca! :) :a_bravo:
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

Awatar użytkownika
SimsoweAnime
Redaktor
Origin ID: SimsoweAnime

Post autor: SimsoweAnime » środa 01 lip 2026, 19:27

Przestań, wcale nie nudzisz! Miło się patrzy na Twoje arcydzieła :cat_lovely: Ja właśnie na urodziny dostałam dodatek i jeszcze nie miałam chwili aby zagrać ale już zaraz wypróbuje jego możliwości. Koniecznie z którymś z Twoich dworków! Przepiękne! :hearts/heavy-black-heart:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kameliowe Budowle”