Zepsuty dach

Nie wiesz, jak zebrać kolekcję? Jak wyrzeźbić łabędzie? Nie martw się! Ktoś to na pewno wie!
Michalski1312
Simholic
Simholic
Posty: 6
Rejestracja: środa 16 maja 2018, 19:07
Origin ID: Michalski1312

Zepsuty dach

Post autor: Michalski1312 » czwartek 17 maja 2018, 20:21

Wie ktoś jak to naprawić?
Załączniki
17.05.2018_20-19-15.png

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Posty: 500
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 10:42
Lokalizacja: miasto kamienic
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » czwartek 17 maja 2018, 23:23

Wystarczy wciągnąc górę dachu czyli górny "rant" . Jesli nadal dachy będa włazić do wnętrza to pokombinuj z ich wysokością. Jesli nie wystają ponad wysokośc ściany to nie powinno być problemu
Załączniki
17.05.jpg
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 408
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » piątek 18 maja 2018, 10:59

Jeśli sciany zostaly dostawione po stworzeniu dachu to dach bedzie wlazil. Tu jest problem z jednospadowym dostawionym do sciany duzo niższym niz ściana. wiec teoretycznie nie powinien włazić. .
Nie da sie tego poprawic ciagnąc za narozniki. Czasem toto sie buguje i będzie wlazić do wnetrza.
Co trzeba zrobic - wywalic ten dach ktory probujesz dostawić. Wyburzyc sciany zeby gra to "zapomniała". . Postawic jeszcze raz te ściany i od razu wydzielic i zamknac te przestrzen do ktorej dach probowal wlazic jako mniejszy pokoj , Czy dwa pokoje. Teraz juz mozna dostawiać jednospadowy dach
ORIGIN ID Kreatora

Awatar użytkownika
krulih2
Budowniczy
Budowniczy
Posty: 97
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 22:05
Origin ID: via2382

Post autor: krulih2 » piątek 18 maja 2018, 11:56

:22-thinking-face: a masz sufit w tym pomieszczeniu, czy przykrywają je tylko same dachy, bo światłocień się ciekawie rozciąga? Spróbuj może jeszcze najmniejszym płotkiem obrysować kształt pomieszczeń na 2 piętrze, tak aby stworzyła się podłoga na 2 piętrze, zamknie się przestrzeń na 1 piętrze i dachy boczne już nie powinny wchodzić do środka.

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 408
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » piątek 18 maja 2018, 12:45

O dokladnie ! Tak jak napisała krulih wyzej , Czasem sciany postawione na wyzszych pietrach same nie generuja sufitu. Wtedy nie masz "zamknietej" przestrzeni i sach w nia włazi. Nalezy wejsc w dzial "tarasy " i nakryć takie pomieszczenie tarasem lub kliknac na taki zolty obrys ktory sie pokaze jak najedziesz myszka na gorna krawedz ściany opcja sie pokaze "stworz sufit"
Postawienie scian po raz drugi moze wygenerowac sufit ale nie musi.
ORIGIN ID Kreatora

Michalski1312
Simholic
Simholic
Posty: 6
Rejestracja: środa 16 maja 2018, 19:07
Origin ID: Michalski1312

Post autor: Michalski1312 » piątek 18 maja 2018, 18:10

Dzięki wielkie za wszystko :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy z rozgrywką”